Türk şirketi Simularge dünyada en iyi 5 simülasyon girişiminden biri oldu

0

Türkiye’nin Milli Teknolojisi Hamlesi’nin en büyük destekçilerinden biri olan SAHA İstanbul’un üye firmaları ülkemizin adını tüm dünyaya duyurmaya devam ediyor… Simularge, üretimi etkileyen dünyada en iyi 5 simülasyon girişiminden biri oldu.

Türkiye, savunma sanayiindeki yerli ve milli çözümlerle gösterdiği başarılarına bir yenisi daha eklendi… Dünyada Startus Insights’ın inovasyon analistleri, üretim sektörüne yönelik çözümler üzerinde çalışan yeni teknolojileri araştırdı. Dünya çapında incelenen 478 simülasyon girişimi arasında üretim sektörünü en fazla etkileyecek 5 firmadan biri de %100 Türk sermayesine sahip olan SAHA İstanbul üyesi Simularge A.Ş. oldu. Listedeki tek Türk firması olan Simularge listeyi Amerika, Kanada, İngiltere ve Almanya’dan olan 4 farklı firma ile paylaştı.

İmalat sanayinin makine mühendisliği gereksinimleri için yazılım çözümleri sunan bir Türk tekno girişimi olan Simularge, üretim makinelerinin bulutta sanal olarak test edilmesine imkan veren dijital ikizler yaratarak fabrikaların büyük veri toplamaya gerek kalmadan üretim süreçlerini dijitalleştirebilmelerini sağlıyor.

Kamu-sanayi-üniversite ekosistemi

SAHA İstanbul’un kamu-sanayi-üniversite ekosistemini başarıyla hayat geçirdiğini ve savunma sanayinin millileşmesinde etkin bir rol üstlendiğini anlatan SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, “Yerli ve milli firmaları, savunma sanayii, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde üretim yapmaya teşvik etmek için faaliyet gösteriyoruz. Bu doğrultuda ana yükleniciler ve üniversitelerle çalışmalar yürütülmesi, devlet desteklerine erişilmesi, ülkede olmayan üretim yeteneklerinin ülkeye kazandırılması ve yurt dışı pazar arayışına kolektif destek verilmesi gibi bir dizi çalışmalar da yürütüyoruz” dedi.

 160 Milyar Euro tasarruf

Simularge Yönetim Kurulu Başkanı Büryan Apaçoğlu Turan, elde ettikleri başarının aslında Türkiye’nin başarısını olduğunu vurgulayarak, “Avrupa Birliği raporlarına göre, Avrupa’daki en büyük 100 üretici, fabrikalarında hatalı üretime bağlı kayıpları sıfıra indirmesi durumunda 160 milyar Euro tasarruf sağlama potansiyeline sahiptir. Dijitalleşme ile bu sorununu çözmeye başlayan üreticiler pazarda rekabet avantajı sağlayacaktır. Simularge’nin öncelikli hedefi ise Türk üreticilerin küresel pazarda daha rekabetçi bir hale gelmesine yardımcı olmaktır” diye konuştu.

https://www.savturk.com/ 20.03.2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here