300 okul teknoloji fuarında

0

Türkiye genelinde her kademeden toplam 300 okulun katıldığı ‘Teknoloji ve Eğitim Fuarı – TEF 2018 başladı. 20 Mayıs’ta sona erecek fuarın açılışında konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Teknolojinin çok hızlı geliştiğini belirten Yelkenci, “Okullarda akıllı tahta kullanımında yakında yüzde 100’ü yakalayacağız” dedi.

‘Teknoloji ve Eğitim Fuarı – TEF 2018’ İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Eğitim Teknolojileri Derneği (EĞİTEKDER) tarafından ‘Eğitimi kodla’ temasıyla düzenlenen etkinliğe, teknoloji alanının önde gelen firmaları, Türkiye genelinden özel ve devlet olmak üzere toplam 300 okul ve eğitimciler katılıyor. Fuara katılan  öğrencilerden bazıları geliştirdikleri projeleri sergiliyor bazıları ise fuar kapsamında düzenlenen yarışmaya katılıyor. 80 öğrenci projesinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere hediyeler verilecek. Etkinlikte 80 firma da geliştirdiği projelerle fuarda yerini aldı.19 Mayıs’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayan fuar 20 Mayıs’ta sona erecek. Fuarın açılışında konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, teknoloji alanında yapılan fuarların önemine değindi. İstanbul’un, dünyanın önemli noktalarından biri olduğunu anlatan Yelkenci şöyle konuştu:

TEKNOLOJİ ÇOK HIZLI KOŞAR HALE GELDİ
“Öncelikle büyük bir mücadelenin, milli mücadelemizin başlangıç tarihi olan büyük ve güzel bir bayramımıza adını veren 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrımınızı tebrik ediyorum. Teknoloji dediğimiz zaman gün geçmiyorki yeniliklerle ve yeni tartışmalarla karşılaşmayalım. Teknoloji çok hızlı koşar bir hale geldi. Teknolojinin bu hale gelmesinden eğitim ve eğitim teknolojileri de nasibini aldı. Tabii bu noktada, dünyada ve Türkiye’deki gelişmeleri takip ettiğimizde öncelikle, uzun zamandır eğitim teknolojileri ve teknoloji eğitimi anlamında dünyanın önemli lokasyonlarında yapılan fuarları anmadan geçmek olmaz. Londra ve Dubai’de yapılan fuarlar var. Benim en büyük dertlerimden bir tanesi İstanbul’u bu lokasyonlardan biri haline gelmiş olarak görmek. Çünkü İstanbul, Dubai ve Londra’ya göre çok daha iyi bir yerde. Bu noktada TEF’in böyle bir yol açacağı ümidini içimde saklamak istiyorum. Çünkü TEF’in de ikincisinin yapıldığını görünce bu ümidi canlı tutmamızı sağlıyor.”

Yelkenci ayrıca, teknolojinin eğitimde kullanılmasından da bahsederek,  “Akıllı tahta kullanımında yakında yüzde 100’ü yakalacağız” diye konuştu.

DÜNYADA BEŞİNCİ SIRADAYIZ
Fuarın ana sponsorluğunu üstlenen EMKO’nun Genel Müdür Yardımcısı Cansın Tanışman ise, “Akıllı tahta kullanımında dünyada ilk beşteyiz. İlk sırada İngiltere geliyor. Türkiye beşinci sırada. Türkiye’de okullarda akıllı tahta kullanım oranı yüzde 65” dedi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Eğitim Teknolojileri Derneği Başkanı Birkaç Kılıç, “Gençlerin ürettiklerini görünce hepimizin içine umut doğuyor. Dernek olarak bu alanda ülkemizde çıkacak fikirlere öncülük etmek, her alanda eğitimlerin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak temel amacımız” dedi.

HÜRRİYET 19.05.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here