2015 Yılı FABED Eser Tümen Araştırma Ödülü Berat Zeki Haznedaroğlu’na verildi

0

Yrd. Doç. Dr. Berat Zeki Haznedaroğlu, doğa bilimleri alanında çevre bilim dalında, “Mikroalga ve Siyanobakterilerde Fotoototrofik Hidrojen Üretiminin Sistem Seviyesinde Karakterizasyonu” konulu bilimsel çalışması ile ödüllendirildi

 

Boğaziçi Üniversitesi, Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Yrd. Doç. Dr. Berat Zeki Haznedaroğlu, doğa bilimleri alanında çevre bilim dalında, “Mikroalga ve Siyanobakterilerde Fotoototrofik Hidrojen Üretiminin Sistem Seviyesinde Karakterizasyonu” konulu bilimsel çalışmayı gerçekleştirmek üzere 2015 yılı Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu (FABED) Eser Tümen Araştırma Ödülü’nü almaya hak kazandı.

TÜBİTAK’ın yurtdışında yaşayan başarılı Türk araştırmacıların Türkiye’ye dönmelerini teşvik etmek ve çalışmalarını yurt içinde sürdürebilmeleri için destek vermekte olduğu ‘’Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı‘’ kapsamında Türkiye’ye dönüş yapan Haznedaroğlu, çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi’nde sürdürüyor.

Eser Tümen Araştırma Ödülü, bilimsel etkinlikleri ile üstün nitelikte oldukları kanıtlanmış genç bilim insanlarının yürütmeyi öngördükleri bilimsel araştırmalarını destekliyor. Ödüle başvuru tarihi itibarı ile 40 yaşını doldurmamış, yapı bilimleri (yapı malzemesi, yapı ve deprem, geoteknik, su yapıları ve yapı işletmesi) ve doğa bilimleri (fizik, kimya, biyoloji, çevre) alanlarında çalışan genç bilim insanlarını kapsayan ödül programı Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu (FABED) Bilim Kurulu tarafından yürütülüyor.

FABED 2006’dan bu yana 25 seçkin genç bilim insanını ödüllendirdi. FABED hakkında bilgi için: http://www.fabed.com/index.php

 

Berat Haznedaroğlu ile Boğaziçi Üniversitesi’nin Haberler sitesinde yapılmış olan söyleşi için ziyaret ediniz:

 

http://haberler.boun.edu.tr/tr/haber/acligin-cozumu-yosun-olacak

 

www.boun.edu.tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here