Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Savaşları’16

0

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin aktif öğrenci kulüplerinden Robotik ve Otomasyon Kulübü’nü YTU Racing takımının uluslararası yarışmalarda başarılı olan araçlarıyla tanımıştık. Kulüp bu yıl Yıldız Savaşları’16 robot yarışmalarının üçüncüsünü düzenliyor. 2-3 Nisan 2016 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek yarışma yedi farklı kategoride gerçekleştirilecek. Çizgi izleyen, mini sumo, labirent gibi geleneksel yarışma kategorilerinin yanı sıra yıldız savaşları kategorisi robot yarışmalarını başka bir boyuta taşıyor.

Yıldız savaşları kategorisinde uzaktan kumandalı robotlar 3 m x 5 m’lik kapalı arenada kıyasıya mücadele ediyor. Testere, çekiç, ateş gibi saldırı ekipmanları bulundurabilen robotlar, rakibini etkisiz hale getirmeye çalışıyor. İkili eşleşmelerin sonunda dereceye giren ilk üç robot çeşitli ödüllerin sahibi oluyor. İçeriği bir sumo müsabakasından daha fazla şiddet içeren kategoride saldırmak kadar iyi savunma yapmak da önemli.

 Etkinlik kapsamında, bu alana ilgi duyanlar için yarışmalarla eş zamanlı seminer ve sergiler de düzenlenecek. Böylece katılımcılar robot teknolojileri ile ilgili bilgi sahibi olma ve bu alanlardaki gelişmeleri takip edebilme fırsatı yakalayacak.

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.

http://yildizsavaslari.yturok.com/

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here