1 Milyon Yazılımcı İçin Başvurular Başladı

0

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir program başlattıklarını söyledi. Gençlere  bir çağrıda bulundu ve  “Dünyada yıldızı her geçen gün parlayan yazılım sektörü sizi bekliyor. Bunun için 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir program başlatıyoruz. Eğitimler, BTK Akademi Eğitim Portalı üzerinden gerçekleştirilecektir” dedi

LİSE MEZUNLARI DA BAŞVURU YAPABİLİR

1 Milyon yazılımcı yetiştirmek için başlatılan proje kapsamında vatandaşlar, online eğitimler alacak ve eğitimlerini tamamladıktan sonra Cv leri işverenlerle paylaşılacak. Yazılım sektöründeki  sistem analisti, sistem test uzmanı, proje yöneticisi, veri tabanı uzmanı, tasarım uzmanı ve güvenlik uzmanı kadrolarına yapılacak personel alımı için gençlerin öncelikle eğitimleri tamamlaması gerekiyor.

Bakan Albayrak , ister lise ister üniversite mezunu olun. Eğitimlere katılarak bir yazılım personeli olabilirsiniz dedi.

BAŞVURULAR BAŞLADI

1 milyon yazılımcı projesi için başvurular ve eğitimler Bilgi Teknolojileri Kurumu koordinesinde yapılıyor. BTK Akademi resmi internet adresi üzerinden eğitimler veriliyor ve özgeçmişler bu sayfa üzerinden oluşturularak işverenlerle paylaşılacak. 

Peki başvuru nasıl yapılacak?

Başvuru yapmak için öncelikle BTK Akademi sayfasına gitmeniz gerekmektedir. 

https://www.btkakademi.gov.tr/portal/

Yukarıdaki linki kopyalayıp yeni sekmede açıktan sonra karşınıza çıkan ekranın sağ üst köşesinde GİRİŞ butonunu göreceksiniz. Giriş butonunu tıkladıktan sonra karşınıza e Devlet şifresi ile giriş kısmı gelecek. Bu linke tıklayın ve TC kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. 

Giriş yaptıktan sonra sizin için otomatik bir üyelik oluşturulacak ve online eğitim sayfası karşınıza çıkacak. Bu sayfada eğitim ara kısmından ya da diğer butonlardan eğitimlere ulaşabilir ve eğitimlere katılabilirsiniz.

Eğitimleri tamamladıktan sonra CV ‘nize eğitimler ve sertifikalar eklenecek ve işverenlerle paylaşılacak.

Kayıt için :

https://www.btkakademi.gov.tr/

KAMU BÜLTENİ 21.04.2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here