ASELSAN, platformlarında yerli pil kullanacak

0
ASELSAN, ürettiği platformlarda ASPİLSAN’ın yerli pillerini kullanacak

ASELSAN, ürettiği platformlarda ASPİLSAN’ın yerli pillerini kullanacağını açıkladı.

ASELSAN’ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “ASELSAN ürünlerinde kullanılan malzemelerin, milli ve yerli olarak yurt içinde üretilmesine yönelik faaliyetlerimiz devam ediyor. Son olarak yurt dışından alınan Li-Ion pil blokları TSKGV iştiraki ASPİLSAN üzerinden yerlileştirildi.” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’deki tek uçak ve helikopter aküsü üreticisi ASPİLSAN Enerji, almaya hak kazandığı AS 9100 sertifikası sayesinde, dünya genelinde savunma sanayii firmalarına tedarikçi olarak hizmet veriyor.

ASPİLSAN, Türkiye’deki ilk Lityum İyon Silindirik Pil Üretim Tesisi’ni kurarak millileşme hamlesine katkı sağlamaya hazırlanıyor.

Kapalı alanı 17 bin metrekareyi bulan yeni üretim tesisinin temellerinin yıl ortasına kadar atılması hedefleniyor. Teknoloji yoğun üretim yapacak tesisin, Kasım 2020 itibarıyla kurulu hale getirilmesi ve Mart 2021’de de seri üretime geçmesi planlanıyor.

Başlangıç itibarıyla yılda yaklaşık 2 milyon adet pil üretimi planlanan tesiste, toplamda 200 kişinin istihdam edileceği düşünülüyor.

https://www.savunmasanayiidergilik.com/  20.03.2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here