ABD ordusu “Dijital Asker” için 561 milyon dolarlık iş emri verdi

0

ABD Ordusu Savaş Yetenekleri Geliştirme Komutanlığı (CCDC), Havacılık ve Füze Merkezi, Simülasyon, Yazılım ve Entegrasyon Müdürlüğü (AvMC S3I), Booz Allen Hamilton’a 561 Milyon Dolara kadar iş emri verdi.

ABD Ordusu, Huntsville’deki askerlerin ve diğer federal kurumlardaki personellerin eğitim ve saha performansını artırmayı amaçlıyor. Ordu, bu amaçla kullanılacak olan yüksek teknolojiye sahip teçhizatların üretilmesi ve geliştirilmesi için bilgi teknolojisi danışmanı Booz Allen Hamilton ile anlaşma imzaladı.

Ordu, silahlı kuvvetler personeli ve diğer federal kurumlardaki personelin performansını 5 yıl içerisinde artırmayı amaçlıyor. Eskiden ABD Ordusu Havacılık ve Füze Araştırma Geliştirme ve Mühendislik Merkezi (AMRDEC) olarak bilinen şimdiki adıyla Savaş Yetenekleri Geliştirme Komutanlığı Havacılık ve Füze Merkezi, ordunun herhangi bir düşmanı caydırmasını ve kararlı bir şekilde yenmesini sağlayacak araştırma, mühendislik ve analitik uzmanlık sağlıyor. AvMC S3I, geniş müşteri yelpazesinin yeteneklerini geliştirmek için yazılım mühendisliği, modelleme, simülasyon ve sistem geliştirme konularında uzmanlaşmıştır.

Booz Allen, Ordunun dijital askere fiziksel ve psikolojik performanslarının yanı sıra taktik ekipman tasarımı ve uygulamasının geliştirilmesi için yapay zeka ve veri merkezli çözümler sunmasına yardımcı oluyor. Bu iş emri kapsamında Booz Allen, dünyadaki en iyi spor dernekleri tarafından, sporculara kapsamlı form rehberliği sağlamak için kullanılan bir atlet yönetim sistemi kullanacak. Bu sistem, veri ve yapay zeka kullanarak antrenmanlar hakkında derinlemesine bilgi veriyor.  AvMC S3I, sporcular tarafından sağlanan veri girişi sayesinde sonuçları, etkileri ve etkinlikleri yakından izleme yeteneğine sahip olacak.

Sözleşme ile gelecek uygulamalar bunun ile sınırlı kalmıyor. Askerler, uçaktan atlama eğitimleri gibi bazı deneyimleri kazanmak için sanal gerçeklik ekipman ve sistemleri kullanacak.

Booz Allen Başkan Yardımcısı Lincoln Hudson, “ İçerisinde bulunduğunuz ortamın sanal bir gerçekliğini yaratabilirsiniz ve bu aşırı gerçekçi. Bu sayede uçağa binmenin, ellerinizi kapının üzerinde tam olarak nereye koyacağınızı öğrenmenin stresine ve masrafına katlanmak zorunda değilsiniz. Sanal gerçeklik, sık sık pratik yapmanıza ve daha iyi olmanıza olanak tanır.” açıklamasında bulundu.

Hudson ayrıca, son sanal gerçeklik (VR) oturumunda askerlerin dijital atlama eğitimini çok gerçekçi bulduklarını, otomatik olarak atlama pozisyonunu aldıklarını ve ellerini koymaları gereken yere başarılı bir şekilde koyduklarını belirtti.

Booz Allen, “Dijital Asker” adını verdiği programda Ordu ile ortaklaşa çalışacak bir takım kuracak.

 Faal olarak sahada olan birliklerin, düşman konumu, dost ve müttefik unsurların konumu, hedef nokta gibi öğrenilecek ve tepki verilecek her şey hakkında bilgi aldığını, fakat bu girdilerin farklı ekipman ve sistemlerden gelebileceğini ve askerin sahada bir araya getirmesi gerektiğini vurgulayan Hudson, bu nedenle farklı kaynaklardan gelen gerçek zamanlı girdileri tek bir pakete koymak için Ordu ile birlikte çalışılacağını belirtti. Hudson, “Yaptığımız şey temelde askerin etrafına, farklı girdiler almasına olanak tanıyan dijital bir atkı-şal koymak.” dedi.

https://www.defenceturk.net/  06.03.2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here