17. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri’nde şampiyonlar belli oldu

0

Yenilikçi çözümleriyle savunma sektörünün öncülerinden STM’nin ana sponsorluğunu üstlendiği ODTÜ 17. Uluslararası Robot Günleri robot dünyasına ilgi duyan binlerce genci bir araya getirdi.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde kritik teknolojiler geliştiren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.’nin bu yıl ana sponsorluğunu üstlendiği ODTÜ 17. Uluslararası Robot Günleri, heyecanlı bir mücadelenin ardından sona erdi. Türkiye’de robotiği sevdirmek ve yaygınlaştırmak üzere 22-23 Şubat tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin farklı illerinden lise ve üniversite öğrencileri yeteneklerini sergilediler.

Otonom İnsansız Hava Aracı – Otopilot Kategorisi

İki gün boyunca 2.500 kişinin katıldığı yarışmalarda; Otonom İnsansız Hava Aracı – Otopilot Kategorisi’nde; Ankara Üniversitesi’nden Kusbegi takımının “Bürküt” isimli İHA’sı birinci olurken, ODTÜ’den katılan HU-35 takımının aynı isimli İHA’sı ikinci ve Marmara Üniversitesi’nden DRONTEAM.İO takımının “Frank” adlı İHA’sı üçüncü sıraya yerleşti.

Otonom İnsansız Hava Aracı – Bilgisayarlı Görü Kategorisi

Otonom İHA – Bilgisayarlı Görü Kategorisi’nde ise Konya Teknik Üniversitesi RAC-LAB takımı “RAC-LAB Tuğberk” ile birinci oldu. “Kolbala” ile Ankara Üniversitesi Kusbegi ekibi, “Buraya Bakarlar” ile Hacettepe Üniversitesi Robot Topluluğu Otonom Drone Takımı, “KBUİHA Tulpar” ile Karabük Üniversitesi’nden KBUİHA ekibi ve “Ayasoft” ile ODTÜ’den Mehmet Şansal ise mansiyon ödülüne layık görüldüler.

İlk üç dereceye girenler 15.000 TL, 10.000 TL, 5.000 TL’lik ödüllerin sahibi olurken, mansiyon alan her takıma 3.750 TL ödül verildi.

Ücretsiz atölye çalışmaları ve birbirinden ilginç robot gösterilerinin de düzenlendiği ODTÜ Robot Günleri, bilim ve teknoloji dolu bir programla iki gün boyunca 8 bine yakın ziyaretçi ağırladı.

Robot teknolojisini daha yakından tanıtmayı amaçlayan 17. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri’nin ana sponsoru STM, genç ve dinamik vizyonuyla çalışmalarının etki alnını genişletmek üzere çalışıyor. Faaliyet alanları kapsamında farkındalık yaratmak ve nitelikli insan kaynağı yetişmesine katkı sunmak üzere yarışmalardan eğitimlere, projelerden etkinliklere kadar geniş bir yelpazede girişimler gerçekleştiriyor.

STM hakkında;

Savunma sanayiine mühendislik, teknoloji ve danışmanlık alanlarında çeyrek asırdan uzun bir süredir hizmet veren STM ise, bugün sahip olduğu temel kabiliyet ve teknolojilerini askeri deniz platformlarından uydu çalışmalarına, siber güvenlikten büyük veri analitiği ve yapay zekâ uygulamalarına varan stratejik alanlarda kullanarak Türkiye’nin ve dost ülkelerin ihtiyacı olan kritik alanlarda çalışmalar yürütmektedir.

https://www.defenceturk.net/ 25.02.2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here