Tesla’nın ezeli takipçisi Fisker, Ocean SUV modelini tanıtıyor

0

Amerika’nın elektrikli otomobil pazarına sunduğu en önemli girişimcilerinden olan Henrik Fisker, EVER (Extended Range Electric Vehicle) modeli Fisker Karma ile bir dönem adından sıkça söz ettirmişti. Hollywood ünlülerinin almak için sıraya girdiği araç, bir süre sonra beklenen satış hızını yakalayamadı ve girişimcisi Henrik Fisker tarafından Çin’lilere satıldı. Ama Fisker yılmadı. Önce Solid State batarya girişimlerine yoğunlaştı ardından yine solar panelli bir başka modeli Ocean SUV ile yollara geri döndü.

%100 elektrikli, yine solar panelli tavana sahip SUV modeli Ocean’da bu sefer tavan açılır bir fonksiyona sahip. Ocean SUV modelinin tanıtımı 5 Ocak’ta, CES 2020 fuarından önce yapılacak. Henrik Fisker aracın segment olarak Tesla Model Y ile rekabet edeceğini belirtmişti. Ama görünen o ki Ocean SUV, Model Y’den çok daha üstün özelliklere sahip. Fazlasıyla teknolojik bir altyapıya sahip olduğu anlaşılan Ocean SUV’un üretimi 2011 yılında başlayacak ve 2022 yılında ise tüketiciler ile buluşacak. Sıcak Kaliforniya kumsallarından gelen bir ilham ile Kaliforniya moduna sahip olan Ocean SUV, bu modun aktif hale gelmesi ile tüm camlar (arka bagaj kapağı camı dahil) ve sunroof açılıyor.

Fisker’in idealist ve futurist imzasını taşıyan Ocean SUV, 2012 modeli Fisker Karma‘da kullandığı solar panel tavandan vazgeçmemiş. Bu aracında da yine solar panel uygulaması mevcut. Fakat aracın menziline çok da etkisi yok. Araç içi ısıtma-soğutma tercihinde büyük bir destek unsuru sadece. Aracın iç mekan görüntüleri henüz paylaşılmadı. Muhtemelen 5 Ocak’ta tamamen gösterilecektir. Fakat iç mekanda, daha önce kullandığı gibi yine geri dönüştürülmüş malzemelerin tercih edilmiş olabileceğini söyleyebiliriz.

Açıklama: suv9-9-700x467-c

Aracın bilinen özellikleri ise 80kWs’lik bir batarya grubuna ve her aks üzerinde 1’er adet elektrik motoruna sahip olduğu. Bu sayede araç 4 çeker bir moda yükselmiş oluyor. Ocean SUV 400 ile 500km arasında bir mezile sahip olacak. Volkswagen grubunun başını çektiği Electrify Amerika şarj alt yapısına da üye olan Fisker, bu sayede şarjlanma sorunu da yaşamayacak. Bu sisteme Lucid Air, Byton ve Ford‘da dahil olmuştu. Böylece ileride bir gün M-Byte, Air, Mustang Mach-e ve Ocean modellerini yan yana bir şarj istasyonunda görebiliriz.

Açıklama: front-10-29-2019_dark-final-700x467-c

Henrik Fisker Ocean SUV modelini CES 2020 fuarından önce Digital Trends web sitesi üzerinden tanıtacağını duyurdu. ABD fiyatı 40bin $ civarında olacak olan Ocean SUV için meraklıları önceden 250$ gibi bir kapora ile ön sipariş sırasına girebilecekler. Ayrıca aracın 2022 yılı itibariyle uzun ve kısa süreli kiralama modelleri de seçenek olarak sunulacak.

http://tehad.org/ 04.01.2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here