ARES Tersanesi, Umman’a ilk ARES 85 Hercules devriye gemisini teslim etti

0

ARES Tersanesi, Umman’ın Polis Sahil Güvenlik birlikleri (ROPCG) için sipariş ettiği ilk ARES 85 Hercules devriye gemisini teslim etti.

Umman Kraliyeti Polisi Genel Müfettişi ile ARES Tersanesi arasında geçen yıl Kasım ayında 14 devriye botu için sözleşme imzalanmıştı. Tüm devriye botlarının önümüzdeki üç yıl içinde teslim edilmesi planlanıyor. Umman Polis Sahil Güvenlik güçlerinin gereksinimlerini karşılamak için tamamen özelleştirilen devriye gemileri, güvenlik güçlerine Umman sularını devriye etmek ve güvenceye almak için çok geniş bir yetenek sağlayacak.

İlk geminin üretimi, bu yıl Eylül ayında ARES Tersanesinin Antalya’daki tesisinde başladı ve testlerini tamamlanmasının ardından Umman Polis Sahil Güvenlik birliğine teslim edildi. Umman’a teslim edilecek diğer gemiler çeşitli sistemlerin kurulumu ve test aşamalarında.

İlk deniz testleri sırasında, gemi üstün denizcilik performansı ve manevra kabiliyetini korurken, geminin yüksek verimliliğini vurgulayan 52 deniz mili hızına ulaşan olağanüstü performansı nedeniyle Ummanlı yetkililerce övüldü. Çalışır durumdayken düşük gürültüye sahip olması ile birlikte ayrıca mükemmel görüş sağlayan dik tekerlek yuvası sayesinde, gemi hiç şüphesiz aktif olarak Polis Sahil Güvenlik birlikleri için mükemmel bir ürün olduğunu kanıtlayacak.

ARES Tersanesi ve BMT Group Ortaklığında

ARES 85 Hercules devriye gemisi, İngiltere merkezli bir firma tarafından ARES Tersanesi için denizcilik tasarım danışmanlığı hizmeti sağlayan BMT Group tarafından tasarlandı. 50 knot’tan fazla hız yapabilen yeni devriye gemisi, BMT Group’un ”Hızlı Önleyici ve Devriye Botu” pazarındaki kanıtlanmış siciline katkıda bulundu.

BMT’den bir yetkili, “ARES Tersanesi tarafından Umman’ın Polis Sahil Güvenlik birlikleri için inşa edilen gemi, BMT ile ARES arasındaki 18m-48m arasındaki hızlı devriye botlarından sorumlu olan ortaklığın bir devamı” dedi.

BMT İş Geliştirme Direktörü John Bonafoux, “Başka bir ilk daha gerçekleştirilerek BMT ve ARES tarafından üretilen devriye gemisi Umman Polisi’nin Sahil Güvenlik birimine teslim edildi, yeni bir dizi yüksek performanslı geminin ilk birimi ” açıklamasında bulundu.

Bonafoux, “Sahil Güvenlik, Polis Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri tarafından yürütülen operasyonları destekleyen bu gemi, deniz devriyesinde, karasularındaki gözetleme faaliyetlerinde, kaçakçılıkla mücadeleyi önleme amaçlı görevlerde, deniz kanunlarını uygulama görevlerinde, özel kuvvetlerin operasyonlarında ve hızlı müdahale gerektiren operasyonlarda kullanılabilir. Ayrıca denizdeki operasyonlar sırasında açık deniz ve hızlı devriye gemilerini desteklemek için de kullanılabilir.” dedi.

ARES 85 Hercules Gemisine Dair

§  Açık Deniz ve Kıyı Sular Yasası-İcra, Açık Deniz Kurtarma Operasyonları ve Deniz Görevleri

§  Sahil Güvenlik Görevleri, Açık Deniz Devriye ve Eskort Görevleri

§  Arama Kurtarma, Kaçakçılıkla Mücadele Faaliyetleri

§  Açık Deniz ve Kıyı Tesislerinin Terörle Mücadele ve Kritik Altyapılarının Korunması Görevleri

§  İzleme ve Örtülü İzleme Faaliyetlerinde

§  Sınır Devriyesi, İnsan Ticareti ve Gümrük Vergileri Görevlerinde kullanılabilir.

Özellikleri

·         Toplam Uzunluk: 25.95 m

·         Kiriş: 5.85 m

·         Deplasman: 70 Ton

·         Maksimum Hız: 45+ Knot

·         Yapı Malzemesi: FRP Kompozit

·         Sınıflandırma / İnceleme: BV, TL / HSC-N

Devriye gemileri, çok çeşitli olası senaryolara karşı çok yönlü ateş gücü sağlayan 12,7 mm’lik otomatik stabilize uzaktan kumandalı bir deniz silah sistemi ile donatılmıştır. Gemiler bir dizi deniz haberleşme teçhizatı, elektro-optik (E/O) sensörler ve X-band deniz radarları ile donatılmıştır.

Devriye gemisi, bordalama ve arama kurtarma (SAR) misyonları için RHIB botunu denize indirip geri gemiye alabilir.

https://www.defenceturk.net/  05.12.2019

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here