Daimler; Elektrikli Araçlar İçin, İçten Yanmalı Motor Geliştirmeyi Bırakıyor

0

Otomotiv sektörünün doğuşunun üzerinden geçen 180 yılın ardından, içten yanmalı motorların devri kapanıyor. Sektörün öncü ve vizyoner ismi Daimler’de yaptığı açıklama ile Elektrikli araçlara daha çok vakit ayırabilmek adına, içten yanmalı motor geliştirmeyi bıraktıklarını belirtti. Alman Auto Motor und Sport dergisinin yaptığı yayına göre, Daimler motor geliştirme şefi Markus Schaefer; “şu anda yeni nesil bir yanmalı motor geliştirme planları olmadığını ve artık yeni elektrikli motorlara odaklandıklarını” söyledi.

Schaefer; “Yeni yanmalı motorların geliştirilmesine yatırım yapmayacak olsak ta, mevcut motorlarını geliştirmek için hala bazı özel parçalar üzerinde çalışabileceklerini” belirtti. “Son yıllarda, içten yanmalı motorların kendi sınırlarına ulaştığı ve artık ulaşabileceği son noktaya eriştiğine dair işaretler var” dedi.

Avrupa ülkeleri sınırlamaya başladı. 


Bugün bir çok Avrupa ülkesi konvansiyonel motorlara sahip araç satışlarını 2040’lı yıllara kadar tamamen sonlandırma niyetinde. Bununla ilgili meclislerinde alınan kararlar uyarınca Karbon Emisyonun düşürülmesi hedeflemesinde ilk sırada, yeni benzinli ve dizel araç satışlarının yasaklanması yer alıyor. Bu gelişme, ilk olarak Volkwagen Grubu’nun ve şimdi Daimler gibi otomobil üreticilerinin, güç aktarma organlarının geliştirilmesine yatırım yapmak için uzun vadeli stratejilerini yeniden düşünmeye itiyor. Zaten tüm markaların ortak açıklaması, 2020 ve sonrasında her segment aralığındaki otomobillerin mutlaka elektrikli versiyonun olması olarak karşımıza çıkıyor. Bu konuda elbette tüm endüstrinin yanıldığı nokta, dizel motorların gerçekte olduğundan daha ‘çevreci’ gibi görünmesini sağlamak için gidilen aldatmacanın ortaya çıkması ile çok daha belirgin hale gelmesi oldu.

http://tehad.org/  20.09.2019

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here