Boston Dynamics Popüler Robotlarını Satmaya Hazırlanıyor

0

Sosyal medyada yeni geliştirilen robotların marifetlerini sergileyen videoları izlemeye çok alıştık. Bu paylaşımlarının pek çoğu Boston Dynamics robotlarına ait. Hızlı koşan, kapıyı açan, yük taşıyan, hatta ters takla atan robotlar yakın zamanda aramızda dolaşmaya başlayabilir.

1992 yılında kurulan, 2013’te Google tarafından satın alınan, ardından 2017’de bu sefer Softbank‘a satılan Boston Dynamics uzun yıllardır hayvan ve insan benzeri robotlar üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Boston Dynamics’in robot videoları o kadar popüler oldu ki, geçtiğimiz ay hazırlanan bir parodi robot videosu pek çok insan tarafından gerçek sanılıp, sosyal medyada paylaşılmıştı.

Uzun süren AR-GE yatırımlarının ardından şirket artık ilk ticari ürünlerini piyasaya sürmeye hazır. Şirket dört ayaklı köpek biçimindeki robotlarını piyasaya süremeye hazırlansa da, henüz kesin bir tarih ve ürünlerin fiyatları açıklanmış değil. Ancak The Verge’in haberine göre robotlar 2019 yılı içinde piyasada olacak.

Geçtiğimiz Nisan ayında şirketin CEO’su Marc Raibert, videoları çok beğenilen, hatta Amazon CEO’su Jeff Bezos‘la bir fotoğrafta da yer alan SpotMini robotlarından 100 adetini seri üretime geçireceklerini ve 2019 yılında piyasaya sürecekleri açıklamıştı. Aslında Boston Dynamics daha önce de benzer açıklamalar yapmıştı ama henüz ticari piyasada ürünlerini görme şansımız olmadı. Ancak The Verge’in son haberine göre 2019’da bu robotlarla kesin karşılaşacağız.

https://geleceksimdi.com/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here