Toyota ve Panasonic yerli otomobil bataryası üretecek

0

İki firmanın Türkiye’de otomobil bataryası üretmesine Rekabet Kurumu’ndan izin çıktı.

Rekabet Kurumu, Toyota ve Panasonic tarafından Türkiye’de kurulması planlanan ortak girişime onay verdi. Kurulun izin verdiği girişimin konusu ise prizmatik lityum iyon otomotiv akülerinin Ar-Ge, üretim ve satışıyla diğer otomotiv akü teknolojilerine yönelik Ar-Ge faaliyetleri olacak.

İki firma, 2019’un başında Japonya’da ortaklık kurduğunu resmi olarak açıklamıştı. Japonya’daki ortak girişimin yüzde 51’i Toyota’ya yüzde 49’u ise Panasonic’e ait. Türkiye’deki ortak girişimin ortaklık yapısının nasıl şekilleneceği konusu şu an için bilinmiyor. Kurulan ortak girişim, Toyota modellerinin yanı sıra Mazda ve Subaru’ya da elektrikli araç bataryası tedarik ediyor.

Bildiğiniz gibi Türkiye’de henüz tam elektrikli otomobil üretimi gerçekleşmiyor. Fakat, 2016 yılından bu yana Toyota’nın C-HR modelinin hibrit versiyonu şirketin Sakarya fabrikasında üretiliyor. Aynı fabrikada, geçtiğimiz Mart ayından beri hibrit Corolla da montajlanıyor.

Toyota ve Panasonic’in Türkiye’de batarya üretimi gerçekleştirecek olması, 2021’de yollara çıkacağı açıklanan yerli otomobilde de bu ünitelerin kullanılabileceğini düşündürüyor.

https://tr.motor1.com  30.05.2019

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here