İddia: Yeni Nesil Tesla Otomobiller, Üç Elektrikli Motora ve 650 Kilometre Menzile Sahip Olacak

0

Tesla’nın Model S ve Model X araçlarında kullandığı parçalarda değişikliklere gittiği ve yeni modeller geliştirmeyi amaçladığı belirtiliyor. Tesla’nın yeni araçları çok daha performanslı olacak.

Yakın zamanda, Tesla’nın bazı modellerinde yenilikler yapacağı haberleri gündeme gelmeye başladı. Firmaya yakın olan kaynaklar, firmanın Model S ve Model X için kullanılan parçalarda değişiklikler yapmayı planladığını belirtiyordu.

Yeni değişiklikler, hemen her alanda kendini hissettirecek. Aracın şarj, batarya ve motoru yenilenecek.

Yenilenen otomobillerde, bu yılın sonunda karşımıza çıkması beklenen üçlü motor sistemi kullanılacak. Önde daha küçük bir motor bulunacak, iki büyük motor da aracın arka kısmında yer alacak. Yeni gelecek olan araçlar, Tesla’nın menzil anlamında daha da ileri seviyeye gelmesini sağlayacak. Aracın tahmini menzilinin 650 kilometreye kadar yaklaşması bekleniyor.

Muhtemelen daha hafif ve daha büyük boyutlu olacak olan batarya, yüksek sıcaklıklarda test edilen bir soğutucu sistemine sahip olacak. Yeni otomobillerde Tesla Supercharger V3 elektrik ağına uyumlu şarj girişleri bulunacak.

Elon Musk Model S ve Model X’in potansiyel yenilenmelerini oldukça önemsiz göstermiş olsa da firma oldukça aktif şekilde çalışmaya devam ediyor. Son güncellemeler ile birlikte elektrikli otomobil üreticisinin sedan ve SUV araçları, hem menzillerini arttırdı hem de uyum sağlayabilen süspansiyona sahip oldu. Belki Tesla, yeni araçlarını Tesla pikapın tanıtımında açıklayacaktır.

Aşağıdaki videoda Model S ve Model X’in potansiyel gelişmeleri hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

WEB TEKNO 07.06.2019

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here