Çin ve Avusturyalı şirketten ortak ‘drone taksi’

0

Dünyanın en büyük iş jetleri fuarı EBACE’de yine MegaDrone çevresinde en fazla ilgi toplayan araç oldu. Toplam birkaç milyar Dolarlık iş jetinin serginin sergilendiği Cenevre’deki büyük fuar merkezinde katılımcıları Çin imalatı  Avusturya ortaklı EHang 216 karşıladı.

Özerk hava aracı olarak adlandırılan MegaDrone iki kişilik ve saatte 100 km sürat yapabiliyor. Elektrikli motorlarla donatılan MegaDrone hava taksi için en fazla deneyime sahip ilk araç.  Daha önceki modeli EHang 184 modeli platformu üzerine yapılan bu modelk ilk uçuşunu 2017 yılında Çin’de yapmıştı. Test uçuşlarını bütün Avrupa ülkelerine yayan firma aracın havada kalış süresini uzatmaya çalışıyor.İnsanlı ve insansız uçuşlar yapıbilen hava taksi için ilk önemli tanıtımda 2018 şubat ayında yapıldı ve Hollanda Prensi Pieter Chiristian Amsterdam Arane’ya uçtu. 

Nisan 2019’da, EHang reklamlarında  “Kentsel Hava Taşımacılığı Projesine Hoş Geldiniz” sloganı kullanıldı ve başlangıç ​​noktalarının Avusturya olacağı açıklandı.İnsanlara kentsel alanda daha fazla hareket özgürlüğü sağlayacak MegaDrone’dan çok sayıda imal ediliyor.

Çinli şirketin ortakları şimdi Avusturya’da bulunan FACC (havacılık endüstrisi için hafif sistemler tasarlama, geliştirme ve üretme konusunda dünya çapında bir teknoloji lideri) ve EHang ürününü markalandırmak için ProSiebenSat.1 PULS 4 grubu ile çalışıyor. Her iki şirket de Avusturya’da bulunuyor.

http://www.kokpit.aero

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here