Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri Türkiye’nin Dört Bir Yanında

0

TÜBİTAK Popüler Bilim Dergileri 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası için Türkiye’nin dört bir yanında etkinlikler düzenliyor. Hem Dünya Kadınlar Günü’nü hem de Pi Günü’nü kapsayan Bilim ve Teknoloji Haftası’nda Türkiye’nin yedi bölgesindeki çeşitli okullarda ve TÜBİTAK tarafından desteklenen tüm bilim merkezlerinde farklı temalarda bilim söyleşileri düzenlenecek. 

Türkiye’nin farklı bölgelerinden seçilen illerde düzenlenecek 22 söyleşiyle Bilim ve Teknoloji Haftası coşkusu ülke çapında yaşanabilecek. Bunun için İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’nın yanı sıra Denizli, Yozgat, Mardin, Elazığ, Trabzon, Kırıkkale, Erzurum, Konya, Kayseri ve Kocaeli gibi şehirlerde de etkinlikler gerçekleştirilecek. 

TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilim Üsküdar, Konya Bilim Merkezi, Kayseri Bilim Merkezi, Kocaeli Bilim Merkezi, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ve Elazığ Bilim Merkezi de bilim söyleşisi etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Herkesin katılımına açık bu etkinliklere siz de davetlisiniz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ankara ve İzmir’de alanında başarılı çalışmalara imza atan kadın bilim insanlarımız “Bilim Dünyasında Kadınlar” temalı söyleşiler gerçekleştirecek. Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı bölümünden Prof. Dr. Elif Nursel Özmert Ankara Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan ise Karataş Anadolu Lisesi’nde konuşacak. 

Ayrıca 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bilim söyleşileri Bilim ve Teknoloji Haftası’nda da devam edecek. 8 Mart’ta Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş Denizli’de Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ise Kırıkkale’de Şehir Alpaslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelecek. 

13 Aralık 2018’de kaybettiğimiz dergimizin Yayın Kurulu Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak anısına düzenlenecek uzay temalı bilim söyleşilerinin ilki, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu’nun “Uzay Ajansları ve Çalışmaları” başlıklı sunumu ile 14 Mart’ta Konya Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Söyleşinin hemen ardından Yayın Kurulu Üyelerimiz, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet İlhan Şen ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden 

Zekeriya Mızırak kendi alanlarından ilginç konularla Konya Bilim Merkezi’ne gelen dinleyicileriyle buluşacak. 

14 Mart Pi Günü’nde ise dergimizdeki Ayın Matematik Sorusu köşesini hazırlayan ve TÜBİTAK Matematik Olimpiyatları Komite Başkanı olan Bilkent Üniversitesi Matematik Bölümü’nden Prof. Dr. Azer Kerimov ve Galatasaray Üniversitesi Matematik Bölümü’nden Prof. Dr. A. Muhammed Uludağ’ın katılımıyla düzenlenen Bilim Genç Kafe etkinliğiyle Bilim Üsküdar’da kutlanacak. Pi Günü’ne özel Bilim Kafe etkinliğimize katılmak için Bilim Genç’i takip edebilirsiniz.

TÜBİTAK popüler bilim dergilerinin 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası için düzenleyeceği etkinliklerin listesini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz.

http://bilimgenc.tubitak.gov.tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here