13. İTÜ Robot Olimpiyatları (İTÜRO) 11-12-13 Nisan 2019 da

0

Türkiye’nin önemli robot organizasyonlarından biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları (İTÜRO) 2019’de çeşitli yarışma kategorilerinin yanı sıra ilgi çekici panel, seminer, söyleşi ve sergilerle tüm teknoloji ve robot severleri 13. kez ağırlayacak. 

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından 11-12-13 Nisan 2019’da, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde on üçüncüsü düzenlenecek olan İTÜ Robot Olimpiyatları, robotik alanında çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla bir araya getirmeyi hedefleyen ve meydana gelen teknolojik gelişmeler ışığında bu alanda yapılan çalışmaları sorgulamayı planlayan bir oluşumdur.

Her yıl Türkiye’nin dört bir yanından binlerce lise ve üniversite öğrencisi İTÜRO’ya yarışmacı veya izleyici olarak katılmaktadır. Proje kayıtlarının internet üzerinden yapıldığı İTÜRO’da robotlar Çizgi İzleyen, Çizgi İzleyen Minikler, Basketbol, Mikro Sumo, İnşaat, Merdiven Çıkan, Labirent, Renk Seçen, Kendini Dengeleyen, Senaryo ve Serbest Kategori olmak üzere on bir farklı yarışmada yer almakta, aynı zamanda organizasyon katılımcıları Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde kurulan masalarda robotlarını sergileme fırsatı bulmaktadır. İTÜ Robot Olimpiyatları kapsamında akademisyenler, sanayi katılımcıları ve deneyimli öğrenciler tarafından, robotik ve kontrol bilimi gibi alanlarda seminerler, söyleşiler, paneller ve sergiler düzenlenmektedir. Yarışmalarla eş zamanlı olarak düzenlenen bu etkinlikler, bu alanda çalışmalar yapmakta olan katılımcılara yol göstermekte ve katılımcıların bakış açılarını genişletmektedir.

İTÜRO 2019 ile ilgili detaylı bilgi için www.ituro.org adresinizi ziyaret edebilirsiniz. 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here