Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor

0

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından düzenlenen ve uydu görüntülerinden uçak, bina/hangar, pol/radom, gemi ve heliport tanıma işlemlerinin yapılacağı toplam 100000₺ ödüllü yarışmaya başvurular başladı.

Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor (Y3) Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve ODTÜ Görüntü Analiz Merkezi (OGAM) işbirliği ile her yıl düzenlenecek bir yarışma serisidir.

Bu yıl gerçekleşecek yarışma, elektro-optik (E/O) uydu görüntülerinden otomatik hedef tespit ve tanıma konularında ülkemizde üniversite, firma ve araştırıcılarda var olan yetenek ve birikimleri adil ve hassas bir şekilde ölçmeyi hedeflemektedir.

Bu yıl yapılacak yarışma kapsamında, 1 metre ve daha yüksek yer çözünürlüğüne sahip (3 bant, RGB) uydu görüntüleri üzerinde uçakgemibina/hangarPOL/Radom ve heliport hedeflerinin yazılımlar vasıtasıyla otomatik olarak tespit ve tanınması gerçekleştirilecektir.

Bu yıl dereceye giren yarışmacılara toplam 100.000TL ödül dağıtılması planlanmaktadır.

Yarışmanın otomatik tespit ve tanıma performans ölçüm süreçleri OGAM tarafından yürütülecektir.

Yarışma için ön başvurular Savunma Sanayii Başkanlığı’na resmi yazı veya dilekçe ile 30.11.2018 tarihine kadar yapılacaktır. Başvuru yapan üniversite, firma ve araştırıcıların kimliklerinin gizliliği SSB tarafından sağlanacaktır.

SSB tarafından yarışmaya katılması onaylanan yarışmacılar ile testlerde kullanılacaklara benzer örnek görüntüler paylaşılacak, ancak testlerin gerçekleştirileceği veriler gizlilik nedeniyle hiçbir şartta paylaşılmayacaktır.

Yarışmacılara ait yazılımlar OGAM bünyesindeki sunucular üzerinde çalıştırılarak sonuçlar otomatik olarak elde edilecek ve değerlendirilecektir. Bu amaçla, yarışmacıların yazılımlarını kaynak kodları derlenmiş bir şekilde ve ilgili kaynak kod dosyaları içermeyen çalıştırılabilir ikili (binary) uygulamalar olarak 02.05.2019 tarihine kadar y3.ogam.metu.edu.tr adresi üzerinden yüklemeleri beklenmektedir. Örnek veriler, yazılımların ne şekilde hazırlanacağı ve yükleneceği konusundaki detaylar SSB tarafından katılımları onaylanan yarışmacılar ile paylaşılacaktır.

Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor (Y3) ile ilgili daha detaylı bilgiye www.y3.ogam.metu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here