Yeni Kara Aracı Konseptlerinin Yarışacağı 3’üncü FNSS MILDESIGN için Başvurular Başladı

0

FNSS tarafından, 3’üncüsü düzenlenmekte olan FNSS MILDESIGN Uluslararası Askeri Kara Araçları Tasarım Yarışması için başvurular 15 Kasım’da başladı.

Başvuruların 01 Mart 2019’a kadar yapılabileceği yarışma, katılımcıların projelerini www.fnssmildesign adresine yüklemeleri ile başlayacak. Projeler, tasarım konusunda farklı disiplinlerden gelen ve kendi alanında uzman üyelerden oluşan danışma kurulu ve seçili kurul tarafından değerlendirilecek. 01 Mayıs 2019 tarihinde dereceye giren tasarımlar www.fnss.com.tr ve www.fnssmildesign.cominternet adreslerinde duyurulacak. Kazanan tasarımlar için ödül töreni ise IDEF 2019 fuarında gerçekleştirilecek.

Uluslararası düzeyde katılımın beklendiği yarışma, “Profesyonel” ve “Öğrenci” olmak üzere iki farklı kategoride düzenlenecek. Profesyonel kategorisinde 18 yaş üzerinde bulunan herkes, herhangi bir eğitim veya sertifika şartı aranmaksızın yarışmaya katılabilecek. Öğrenci kategorisinde ise, yalnızca üniversitelerin lisans programlarına devam eden öğrenciler katılabilecek.

FNSS, düzenlediği yarışma ile Türkiye’de özgün ürün geliştirme çalışmalarını destekleyerek, savunma sektöründe tasarımcı gelişimine destek olacak bir platform yaratmayı hedefliyor. Genç tasarımcıları profesyonel çevreler ile buluşturacak olan yarışma, sektörün ihtiyaç duyduğu profesyonel tasarımcı potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçlanıyor.

İlki 2011’de, uluslararası katılımla gerçekleştirilen FNSS MILDESIGN 2011’e 45’i profesyonel ve 20’si öğrenci kategorisinde, toplam 65 proje katılmıştı. 2015’te düzenlenen 2’nci yarışmaya ise 105’i profesyonel, 47’si öğrenci kategorisinde olmak üzere 152 proje katılmıştı. Önceki 2 yarışmada dereceye girenler arasından, çeşitli mühendis ve tasarımcılar bugün FNSS Ar-Ge Merkezinde çalışıyor ve geleceğin ürünlerini şekillendiriyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here