TUSAŞ 3 üniversite ile ortak yapay zeka geliştirecek

0

Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ), Türkiye’nin üç önemli üniversitesi ile yapay zeka geliştirmek için anlaşma imzaladı.

TUSAŞ, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi ortaklığında kurulan Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükkemmeliyet Merkezi ile işbirliği protokolü imzaladı. Anlaşma gereğince, yapay zeka, insan-makine etkileşimi gibi alanlarda AR-GE çalışmaları yürütülecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), yapay zeka ve insan-makine etkileşimi alanlarında üniversitelerle iş birliği yapacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre TUSAŞ, savunma sanayisi alanındaki Ar-Ge çalışmalarına bir yenisini ekledi.

Bu çerçevede NÖROM, TUSAŞ’ın milli helikopter ve uçak projeleriyle bağlantılı olarak, pilotun uçuş sırasında temel sağlık belirteçleri ve bilişsel durumunun ölçülmesi, insan makine arayüzü ve etkileşimi, ihtiyaç duyulan ürün ve ergonominin geliştirmesine yönelik çalışmalar yürütecek.

Protokol imza törenine, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, NÖROM Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Hayrunisa Bolay Belen ile projede görev alan araştırmacı öğretim üyeleri katıldı.

HABERTÜRK 31.07.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here