Kanlı ay tutulması kıyamet alameti mi?

0

Hollandalı araştırmacıdan korkutan iddia! Bugün Kanlı Ay Tutulması meydana gelecek. Mars da Ay ile aynı hizada olacak Bu doğa olayının 6 ile 8 büyüklüğünde depremleri tetikleyebileceği öne sürüldü.

Dünya bugün çok özel bir doğa olayına tanıklık edecek. Son yüzyılın en uzun Kanlı Ay Tutulması meydana gelecek. Dünya, Ay ile Güneş’in arasına girecek. Atmosferdeki partiküller ise Ay’a en yakın noktaya çıkacak. Bu şekilde ay tutulmada kırmızı görülecek. Ayrıca Mars da Ay ile aynı hizada olacak.

Kanlı Ay Tutulması en iyi Ortadoğu, Afrika’nın doğusu, ve Asya’nın batısından izlenebilecek. Bu doğa olayı Türkiye’de en iyi Doğu ve İç Anadolu’da gözlemlenecek. İstanbullu ve İzmirliler de tam tutulmaya tanıklık edebilecek. 22.30’da başlayacak tutulma 00.13’te sona erecek. Ancak bu doğa olayı, felaket söylentilerini de beraberinde getirdi.

En iyi Doğu ve İç Anadolu’dan izlenecek olan Kanlı Ay Tutulması 1 saat 43 dakika sürecek. Bu 21’inci Yüzyıl’ın en uzun tutulması olacak.

DEPREM RİSKİ

Hollandalı deprem araştırmacısı Frank Hoogerbeets, kişisel sitesinde bu tutulmanın Dünya’daki tektonik plakaları harekete geçireceğini iddia etti. Bu hareketlenmenin 6 ilâ 8 büyüklüğünde depremlere neden olacağı öngörülüyor. Hristiyanların kutsal kitabı İncil’de ise “Ay kan rengine bürününce felaket alametleri başlayacak” deniyor.

SÖZCÜ 27.07.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here