Geleceğin yıldızları Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde yetişecek

0

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile öğrenciler için Deneyap Teknoloji Atölyeleri kuruluyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında geliştirilen Geleceğin Teknoloji Yıldızları ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

Çocuklarımız ve ailelerini; en çok da bizi heyecanlandıracak Deneyap Teknoloji Atöyleri kuruyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve STK’larımız işbirliğinde hedefimiz; yüksek teknoloji geliştiren insan kaynağımızı çekirdekten yetiştirmek.

81 ilde 20 bin öğrenciye verilecek eğitimle ilgili bilgi veren Bakan Varank, robotikten kodlamaya, siber güvenlikten nanoteknolojiye birçok alanda çalışmalar yapılacağını belirtti.

Bakan Varank Özgün içerik ve proje odaklı yaklaşımlarla geleceğin teknoloji yıldızlarını ve Ar-Ge mühendislerini yetiştireceklerini söyledi.

Hedeflerinin, yüksek teknoloji geliştiren insan kaynağını çekirdekten yetiştirmek olduğunu belirten Bakan Varank, “Çocuklarımız ve ailelerini en çok da bizi heyecanlandıracak Deneyap Teknoloji Atöyleri kuruyoruz” dedi.

Öğrencilerin yüksek teknolojiye sahip şirketlerde Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri’nde staja katılacağını söyleyen Varank, “Öğrencilerimiz uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil edecek” diye konuştu.

TRT HABER 24.07.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here