5. Dünya Hava Oyunları için Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAI) 23 kişilik heyetle Türkiye’de

0

Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAI) 23 kişilik bir heyetle 2020 yılında yapılacak olan 5. Dünya Hava Oyunları’nın hazırlıkları kapsamında incelemelerde bulunmak için Türkiye’ye geldi.

2020 yılı Eylül ayında Türkiye’de yapılacak 5.Dünya Hava Oyunları kapsamında Dünya Hava Sporları Federasyonu (World Airsport Federation) FAI’nin görevlendirdiği temsilciler ülkemize geldi. Aralarında Rusya, Almanya, Fransa, Kanada, Güney Kore, İsviçre gibi çeşitli ülkelere mensup 23 kişiden oluşan resmi heyet, 20 Haziran-02 Temmuz 2018 tarihleri arasında Ankara, Eskişehir, Selçuk, Denizli, Pamukkale, Fethiye ve Antalya’da incelemelerde bulunacak.

Anlaşma 14 Şubat 2018’de imzalandı

Bilindiği gibi Türkiye’nin tek Uluslararası Hava Sporları Federasyonu yetki ve sorumluluğuna sahip Türk Hava Kurumu (THK), uzun ve zorlu bir mücadelenin sonucunda 5.Dünya Hava Oyunları’nın oy birliğiyle Türkiye’de yapılmasını sağlamıştı. Resmi anlaşma 14 Şubat 2018’de Lozan’da imzalandı.Türkiye’nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı, THK Genel Başkanı Sayın Kürşat ATILGAN Başkanlığındaki Türk Heyeti, FAI Başkanı Fritz Brink ile Türk ve yabancı gazetecilerin katıldığı tören Lozan Olimpiyat Müzesi’nde yapıldı.

100’den fazla ülkeden 4000 üzerinde sporcu

2020 Dünya Hava Oyunları Türkiye’nin en az altı ayrı bölgesinde, 100 den fazla ülkeden 4000’den fazla sporcunun katılımıyla, paraşüt, planör, balon, yamaçparaşüt, yelkenkanat, model uçak, genel havacılık, deneysel havacılık gibi temel hava sporları branşlarında ve bu branşlara ait elliden fazla disiplinde yapılacak yarışmalarla gerçekleştirilecek.

Dünyada olimpiyatlardan sonra en çok sporcunun katıldığı, en prestijli yarışmaların yapıldığı bir organizasyon olan Dünya Hava Oyunları, resmi yarışmaların yanında, deneysel çalışmaların sergileneceği, çeşitli hava gösterilerinin yapılacağı, 2018, 2019 ve 2020 yılında olmak üzere üç yıl boyunca Dünya Hava Sporlarının kalbinin Türkiye’de atacağı bir organizasyon olacak.

Hazırlıklar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Türkiye için tanıtımın yanında sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda büyük kazanımların elde edilebileceği bu organizasyonun hazırlıkları 2018 yılından itibaren başladı. Hazırlıklar resmi toplantı, teknik inceleme, saha incelemeleri ile devam ediyor. Bu kapsamda 20 Haziran’da başlayacak program THK Genel Merkezinde yapılacak ön toplantıyla start aldı. THK Müzesi, THK Üniversitesi, Kuruma ait tesislerin gezilmesi ve Anıtkabir ziyaretinin ardından yarışmaların yapılacağı Eskişehir, Kuşadası, Selçuk-Efes, Pamukkale, Fethiye ve Antalya bölgesindeki saha incelemesinde bulunulacak. Resmi ve Teknik görevlilerle görüşme, mülki amirlerin ve belediye başkanlarının ziyareti ve karşılıklı görüşmelerle devam edecek. Heyet 2 Temmuz 2018 Pazartesi günü Antalya’da yapılacak olan değerlendirme toplantısının ardından ülkelerine dönecek.

www.kokpit.aero

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here