Çin’de 1.374 drone ile yapılan hava gösterisi dünya rekoru kırdı

0

Çin’de faaliyet gösteren bir drone şirketi, 1.374 adet drone kullanarak yaptığı hava gösterisi ile Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na girmeyi başardı.

Çinli drone şirketi EHang, bir kilometrelik alana yayılan 1.374 drone ile 13 dakikalık bir hava gösterisi yaparak Guinness Dünya Rekorları Kitabı‘na girmeyi başardı. Şirket aynı zamanda, Şubat ayında yapılan Güney Kore Kış Olimpiyatlarında 1.218 drone ile gösteri yapan Intel‘in rekorunu 156 drone ile geçmiş oldu.

Drone’lar tek bir bilgisayardan kontrol edildi

Çin’in Şensi bölgesindeki turistik Xi’an şehrinde, 1 Mayıs İşçi Bayramı münasebetiyle yapılan bu muhteşem gösteride, 1.374 drone, 16 farklı 3 boyutlu görsel oluşturarak izleyenlere unutulmaz bir görsel deneyim yaşattı. Seyirciler bu gösteriden oldukça etkilenirken, organizatörler ise insanların drone teknolojisini farklı bir şekilde deneyimlemelerini sağlamaktan mutlu olduklarını dile getirdiler.

Şovun planlayıcısı Shi Zheyuan: “Çin kültürüne olan güven düzeyini yükseltmeyi, güçlü bir bilim ve teknoloji ülkesi olduğumuzu göstermeyi umuyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca gösteride kullanılan droneların, dünyada bir ilk gerçekleştirilerek tek bir bilgisayardan operatör yardımıyla kontrol edildiği ve birbirlerine santimetrelerle ölçülecek kadar yakın olmalarına rağmen, herhangi bir çarpışma yaşanmaması için iletişim halinde oldukları belirtildi.

DONANIM HABER 02.05.2018

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here