Magnezyum piller lityum pillere göre daha güvenli ve verimli olabilir

0

Araştırmacılar, patlamadan daha fazla güç tutabilen pillere doğru bir adım daha attılar.

Daha güvenli, yoğun enerji sunan katı-hal şarj edilebilir piller için hala çok erken; ancak Joint Center for Energy Storage Research’teki bilim insanlarından oluşan bir ekip daha fazla kapasiteye sahip, alev almaz pil yapımı konusunda büyük ilerleme sağlayacak bir hızlı magnezyum-iyon katı-hal iletkeni keşfetti.

Piyasada satılan mevcut pillerde, bir sıvı elektrolit, elektrik yükünü katot ve anot arasında ileri ve geri yönler arasında taşıyor. Bu keşfin yapıldığı Berkeley Lab’a göre, patlamaya sebep olabilen de tam olarak bu kısım. Ekip lityum-iyon pillerden daha fazla yük tutabilen bir magnezyum pil üzerinde çalışıyordu; ama elverişli bir sıvı elektrolit bulamadı. Laboratuvarın kıdemli bilim insanı Gerbrand Ceder, “Magnezyum oldukça yeni bir teknoloji ve iyi herhangi bir sıvı elektrolite sahip değil” diyor ve ekliyor: “Biz de neden biraz daha ileri gidip bir katı-hal elektrolit yapmayalım diye düşündük.”

Araştırmacılar, lityum iyon pillerde bulunan elektrolitlerle karşılaştırılabilir iyon hareketliliğine sahip olan magnezyum skandiyum selenür spinel üzerinde karar kıldılar. Araştırma ekibi, yeni katı elektrolitin hareketliliğine ilişkin bilgisayar kaynakları ve deneysel doğrulama sağlayan MIT ve Argonne’den bilim insanlarını da içeriyordu.

Kaynak: engadget.com

http://www.bilim.org

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here