İnsansız ve Otonom Sistemler Çalıştayı 14 Aralık 2017

0

Dünya Savunma ve Havacılık Sanayini analiz eden tüm analistlerin ortak değerlendirmelerinde, otonom ve insansız sistemlerin gelecek 10-15 yıl içerisinde en hızlı gelişme sağlayacak teknoloji segmentlerinden bir olacağı ifade edilmektedir.

Bu konu ülkemiz savunması için de çok önemli bir alan olarak değerlendirilmiştir ve son yıllarda bu konuda üretilen proje sayısında radikal bir artış olduğu görülmüştür.

Savunma sanayii müsteşarlığı bu önemli alanda çok önemli bir ekinliği düzenleme kararı almıştır. Bu etkinlik; konuyla ilgili teknoloji ve ürün geliştiren sanayi kesimi ile kullanıcı ve tedarik makamı olan grupları bir araya getirecek ve isteklerin / beklentilerin, teknik yaklaşımların tartışılacağı bir platform olacaktır. Etkinliğin birinci bölümünde yer alacak çalıştaydaki panellerde konu uzmanları; kara, deniz, hava uygulamaları için insansız sistemlerin teknolojik ve operasyonel gereksinimlerini değerlendireceklerdir.  Çalıştayı takiben yenilikçi, ihtiyaçlara cevap verebilecek, üretilebilir otonom ve insansız kara araçları için düzenlenen 3B Model ve serbest çizim yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verilecektir.

Dernek olarak destek verdiğimiz, organizasyonuna katıldığımız etkinlik 14 Aralık 2017 bir tam gün olarak Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde icra edilecektir. Etkinlik ile ilgili olarak detaylı bilgi Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanlığı veya Derneğimiz Genel Sekreterliği’nden edinilebileceği gibi roboik.ssm.gov.tr adresinden incelenebilecektir.

http://www.sasad.org.tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here