Girişimciler kapışmaya hazır!

0

Dünyada girişimcilere en fazla kaynak sağlayan ilk 3 girişimcilik yarışmasından biri olan Big Bang Startup Challenge’ta final kapışmasına kalan 20 girişim belirlendi. Girişimler, 5 milyon TL’yi aşan yatırım imkânından pay almak için sahnede kozlarını paylaşacak.

En iyi üniversite kuluçka merkezleri arasında dünyada 18. ve Avrupa’da 8. sırada olan İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi tarafından düzenlenen Big Bang Startup Challenge’da girişimciler 6’ncı kez kozlarını paylaşacak.

Dünyada girişimcilere en fazla kaynak sağlayan ilk üç girişimcilik yarışması arasında yer alan Big Bang Startup Challenge’ta 10 bini aşkın başvuru arasından sıyrılarak finale kalanlar, 23 Kasım’da Uniq İstanbul’da sahnede kapışacak. Sahneye çıkacak 20 finalist girişim, 5 milyon TL’yi aşan yatırım ve hibe imkânından pay almaya çalışacak. Bu yıl ‘Etki’ temasıyla gerçekleşen final etkinliğinde, yarı finale yükselen 90 girişim de etkinlik alanında ziyaretçiler ve yatırımcılarla bir araya gelecek. Girişimlerin en başarılıları ayrıca İTÜ Çekirdek Kuluçka programına kabul edilerek, bir yıl süreyle İTÜ ARI Teknokent tarafından özel olarak desteklenecek. Bu yıl da pek çok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen etkinlikte; Elginkan Vakfı, İstanbul Sanayi Odası, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Enerjisa, ING Bank, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Hepsiburada, Cardtek, Monitise başta olmak üzere 40’ı aşkın destekçi, 14 yatırımcı şirket ve yatırımcı ağı ile 10 bireysel yatırımcı geleceği etkileyecek başarılı girişimcileri destekleyecek. Final heyecanına ortak olmak isteyen herkes, web sitesinden kayıt olarak etkinliğine katılabilecek.

Big Bang 2017 Top 20 Girişimleri:

3DRubber: Eklemeli üretim yöntemini kullanarak kauçuk burç üretimiyle parçalarda yaşanan ses ve gürültü problemine çözüm bulacak.

AxolotlBio: Yapay doku ve organ üretimi gerçekleştiren 3D Bioprinting Sistemleri geliştiriyor.

Bikoshu: ‘mahallende ne varsa Bikoshu kapında!’ sloganıyla yola ç ıkan e-ticaret şirketi.

B-Preg: Otomotiv sektöründe araçların hafifl etilmesine yönelik doğal elyaf takviyeli termoplastik kompozit malzemeler geliştirip üretiyor.

Compocket: Elektronik laboratuvarlarındaki ölçüm cihazlarını bilgisayar tabanlı ve mobil uyumlu hale getirerek, etkili hale getirecek.

Ecogear: Geliştirdiği hibrit cvt şanzıman sayesinde, üretilmiş ve üretilecek bütün araçları hibrit yapabiliyor.

Eyedius: Görüntüleri otomatik anlamlandırma teknolojileri ile akıllı güvenlik çözümleri sunuyor.

GmPLy Interactive Video E-Learning Platform: SEM olarak B2B çalışacak bir interaktif video e-learning platformu.

Hagelson: Atık ve fire halı geri dönüşümü ile otomotiv plastik hammadde üretimi sağlıyor.

Hootsumo: Topluluklar için görüntü, ses ve mesajlaşma kanalları sunan bir uygulama.

Meta-lol: Dünyanın ve Türkiye’nin en çok oynanan e-spor oyunu olan League of Legends özelinde içerik üreten ve alanında Türkiye’nin en çok ziyaret edilen platformu.

Nanomik: Gıda ve tarım ürünlerini bozulmadan ilk günkü tazeliğinde tutan doğal koruyucular geliştiriyor.

Physhome: Fizik tedavi hastaları ve hareket ihtiyacı olan insanların tedavi egzersizlerini, istedikleri yerde, istedikleri zaman yapıp takip edebildikleri giyilebilir bir teknoloji.

Porima: Üç boyutlu yazıcıların sarf malzemeleri olan filamentleri fonksiyonel olarak üretmeyi hedefliyor.

Rofoods Micro Market: Ofis katlarında 250’den fazla gıda ürününün self-servis konseptiyle müşterilere sunulduğu mikro marketlerin kurucusu ve işletmecisi.

Scoutium: Futbolseverler, futbolcular ve kulüpler için bir pazar yeri oluşturan kitle kaynaklı futbol gözlemciliği platformu.

Simularge: Mühendislik simülasyonu yazılımını ve e-ticaret platformunu ekonomik ve yalın bir çözüm olarak kullanıcılarına sunuyor.

Sports&Merits: Kurum çalışanlarına, istedikleri zaman, istedikleri yerde, istedikleri sporu, çok ucuza yapmalarını sağlayan, tümüyle akıllı telefon üzerinden kullanılabilen, Türkiye’nin en esnek spor merkezi üyeliği sistemi.

Telegrapher Labs: İçinde bulunduğu ortamın akustik yapısına göre olabilecek en doğru ve doğal sesi veren hoparlörler üretiyor.

TrakTS: Ağır hizmet aküleri için sülfat çözme özellikli batarya yönetim sistemi.

Başvuranların yaş ortalaması 29,49 
İş fikirlerine sunduğu desteklerle ülke ekonomisine katkı sağlayan İTÜ Çekirdek’e başvuranların yaş ortalaması 29,49, başvuran kadın girişimci oranı ise yüzde 18. Bu veriler özellikle gençlerin yeni iş fikirlerini hayata geçirmek için adım attığı sonucunu ortaya çıkarırken, başvuran 5 kişiden 1’inin kadın olduğu sonucunu da gözler önüne seriyor.

 

Girişimler, 415 milyon TL’lik değerlemeye ulaştı

İTÜ Çekirdek, Türkiye’de teknoloji tabanlı girişimciliğin önemli ölçüde yaygınlaşmasını sağlıyor. Türkiye’nin dört bir yanından girişimcilere hayallerini girişime dönüştürmek için gerekli sermaye kaynağına erişme fırsatı sunan İTÜ Çekirdek, kurulduğu 2012 yılından beri birbirinden iddialı 24 bin 832 girişim başvurusu aldı ve değerlendirmeler sonucunda toplam bin 150 girişime ve 3 bin 450 girişimciye destek verdi. İTÜ Çekirdek’in sunduğu fırsatlar sayesinde toplam 35 milyon TL değerinde yatırım alan girişimlerin toplam cirosu 55 milyon TL, toplam değerlemesi ise 415 milyon TL oldu. Sadece 6 yılda 175 girişimin şirketleşmesini sağlayan İTÜ Çekirdek, 500’den fazla istihdam yarattı.

 

DÜNYA 19.11.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here