“24. Dünya Hidrojen Enerjisi Kongresi” İstanbul’da düzenlenecek

0

Ulusal Hidrojen Teknolojileri Derneği Başkanı İbrahim Dinçer ve bilimsel ekibinin, “24. Dünya Hidrojen Enerjisi Kongresi” nin İstanbul’da düzenlenmesi teklifi kabul edildi.

Haziran 2016’da İspanya’nın Zaragoza şehrinde yapılan “21. Dünya Hidrojen Enerjisi Kongresi” nde, Ulusal Hidrojen Teknolojileri Derneği Başkanı İbrahim Dinçer ve bilimsel ekibinin, “24. Dünya Hidrojen Enerjisi Kongresi” nin İstanbul’da düzenlenmesi teklifi birinci seçilerek kabul edildi. Ulusal Hidrojen Teknolojileri Derneği’nin ev sahipliğini yapacağı kongre Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilmiş olacak.

 

Dünya Hidrojen Enerji Konferansı (WHEC) her iki yılda bir dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenmektedir. Bu konferansın 2022’de Türkiye’ de düzenlenmesini sağlamak amacıyla Hidrojen Teknolojileri Derneği, yaklaşık 3 yıldır yoğun bir şekilde gerekli çalışmaları sürdürmekteydi

Hidrojen teknolojileri ile International Panel on Climate Change (IPCC)’in karbonsuz çözümler paketine anahtar katkı sağlamayı hedefleyen etkinliğin onursal başkanlığını Prof. Dr. Nejat Veziroğlu, kongre başkanlığını ise Prof. İbrahim Dinçer yapacak.
.
Hidrojen teknolojileri konusunda bilimsel, endüstriyel ve sosyal işbirliğini sağlamayı amaçlayan etkinlik ile hidrojen üretimi, temizlenmesi, depolanması, uygulamaları, modellenmesi, analizi, güvenliği ve stratejileri konularında çalışmalar gerçekleştirilecek.

Her iki yılda bir düzenlenen ve dünyanın en önemli enerji etkinliklerinden biri olan  “Dünya Hidrojen Enerjisi Kongresi (WHEC)” kapsamında Türkiye’ye 10 bine yakın bilim insanı, mühendis, araştırıcı ve katılımcı ile iki yüzün üzerinde uluslararası firmanın katılması bekleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here