Dünyanın en pahalı 11 Üniversitesi

0

Dünyanın en pahalı Üniversiteleri hangileri? Birbirinden güzel kampüsleri ve başarılı mezunlarıyla dikkat çeken Üniversitelerin dönemlik ücretleri bakın ne kadar…

University College London, İngiltere: 

Alexander Graham Bell’in en ünlü mezunları arasında olduğu University College London’da okumak isteyen uluslararası bir öğrencinin, toplamda 30 bin dolardan fazla ödeme yapması gerekecek.

University of Melbourne, Avustralya:

University of Melbourne’de öğrenim görecek bir öğrencinin yarım dönemlik eğitim masrafı 24 bin doları geçiyor.

 

Sarah Lawrence College, Amerika:

Dünyada en çok karma öğrenci nüfusuna sahip üniversitelerinin başında gelen Sarah Lawrence College, için bir öğrencinin dönemlik masrafı 65 bin doları geçiyor.

 

Massachusetts Institute of Technology, Amerika:

Google, Apple gibi dünyanın en büyük şirketlerinden çalışanların mezun olduğu okulların başında gelen Massachusetts Institute of Technology’de öğrenim görmenin dönemlik masrafı 65 bin dolar civarında. Massachusetts Institute of Technology aynı zamanda MIT’nin dünyanın en iyi üniversite listesinde 7. sırada yer alıyor.

 

 

California Institute of Technology, Amerika:

Jeofizik araştırmaları ve sismik çalışmaları ile dünyaca ünlü üniversitelerden biri olan, aynı zamanda Nasa’nın jet tahrik laboratuvarını kampüsünde barındıran California Institute of Technology’de bir dönemlik masraflar yatakhane, yemek ve kitap gibi ek hizmetler de eklendiğinde toplamda 65 bin dolar civarında denk geliyor.

 

 

 

 

Queens University, Kanada:

Kanada’nın en eski üniversitelerinden biri olan Queens University aynı zamanda en karma öğrenci topluluğuna sahip üniversitelerin de başında geliyor. Queens University’de uluslararası öğrencilerinin dönem başına ödeyeceği ücret 50 bin doları aşkın bir rakama denk geliyor.

Oxford University, İngiltere:

İngilizce konuşulan dünyanın en eski üniversitesi olma ünvanını da elinde bulunduran Oxford University’de okumak isteyen bir öğrencinin, 13 bin pound, uluslararası öğrencilerin ise dönem başına 52 bin dolar civarında bir ücret ödemesi gerekiyor.

Bond University, Avustralya: 

Uluslararası öğrencilerin lisans programı için dönem başına 30 bin dolardan fazla harcama yapması gereken Bond University’de, günlük yemek, çamaşırhane gibi diğer ek giderler de dahil ediliğinde toplamda 56 bin doları dönem başına gözden çıkarmaları gerekiyor.

 

Columbia University, Amerika: 

Başta Tıp, Fizik ve Hukuk alanlarındaki başarılarıyla ön plana çıkan Columbia University, öğrenim ücretlerinin yanı sıra yatakhane, sağlık ve öğrenci etkinlikleri gibi ek ücretlerin de eklenmesiyle senelik 71.690 dolar civarında bir maliyete sahip.

Harvey Mudd College, Amerika: Dünyanın en pahalı üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Harvey Mudd College. Harvey Mudd College’ın 2017 kış dönemi için maliyeti yatakhane, yemek, kütüphane
gibi masraflarıyla birlikte toplamda 71 bin 910 dolar civarında.

University of Cambridge, İngiltere:

Mühendislik, psikoloji ve davranış bilimleri alanında dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan Uluslararası of Cambridge’de bir dönemlik eğitim masrafları 49 bin dolar civarında.

MİLLİYET 13.10.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here