Dünyanın takip ettiği önemli konuşmacılar Bilişim Zirvesi’ne geliyor!
2000 yılından bu yana Türk İş Dünyası’nın teknoloji ile etkileşiminin bugününü ve geleceğini konuşturan, ülkemizin ve bölgenin lider iş dünyası etkinliği olan Bilişim Zirvesi, bu yıl İstanbul Kongre Merkezi’nde 7-8 Kasım tarihlerinde iş dünyası, devlet, siyasiler, akademisyenler, girişimciler ve yatırımcıları bilişim dünyası profesyonelleriyle yeniden buluşturacak.
Bilişim Zirvesi’17 bu yıl 7-8 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde dünyaca tanınmış konuk konuşmacıları ağırlayacak. Konuşmacılar arasında öyle isimler var ki onların söylediklerini bütün dünya merakla bekliyor. Zirvede, daha önceki yıllarda ve geçen yılda olduğu gibi bu yıl da davetli olan Başbakan, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı’nın açılış/protokol konuşmaları yanı sıra yurtdışından seçkin keynote konuşmacılar da yer alacak. Bilişim Zirvesi’17’nin ilk gün ana salonunun açılış bölümünde Actility’de Satış Direktörü olarak görev alan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarlarının Telekom Operatörleri ve ayrıca Sistem Entegratörleri aracılığıyla gelişmesinden sorumlu olan Ahmed Bouna ve yetki alanına Türkiye’nin de eklendiği Accenture Dijital’in Yönetici Ortağı, Orta Doğu ve Türkiye Ülke Lideri Xavier Anglada merakla beklenen konuşmacılar arasında yerlerini alıyorlar.
Yeni iş alanları için “Digitilization”
Büyük ölçekli altyapı ve ThingPark IoT Çözüm platformu ile yenilikçilikte endüstri lideri olmayı bir çizgi ve duruşa dönüştüren Actility, uluslararası kimliği ve yenilikçi rolü ile geleceğin teknolojilerini sunuyor. Actility’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi & Türkiye Satış Direktörü olan Ahmed Bouna, bağlantılı yaşam için optimize edilmiş yeni nesil hücresel teknoloji detayında “Digital Transformation Initiating New Technologies – Dijital Dönüşüm Yeni Teknolojileri Çağırıyor” başlıklı sunum ve görüşlerini zirve katılımcılarıyla paylaşacak. Müşterileri için yıkıcı yenilikler yaratan, geliştiren ve sunan Accenture Dijital, Orta Doğu ve Türkiye Lideri Xavier Anglada da Zirve’nin 7 Kasım tarihindeki açılış programında “Digital Transformation Journey – Dijital Dönüşüm Yolculuğu” başlıklı sunumu ile yer alacak.
Dijitalleşmeye giden yolun 17 yapı taşı
Ana salon içerikleri dışında, Teknoloji Platformları, Oturumlar, Panel ve Söyleşiler, Sergi Alanları ve Özel Proje konuları da ele alınacak.
Özel Tema Projeleri olarak; Dijital Ekonomiye Hazırlık ve Türkiye’nin Dijital Ekonomi Vizyonu, Yenileşim ile REkonomi, Yıkıcı Yenilikçi Teknolojiler ve Dijital Liderler ve Türkiye’nin Dijital Üretim Stratejisi konuları yer alacak. Teknoloji Platformları olarak da; Kurumsal Dönüşüm Platformu ile Dijital Verimlilik, Veri Yönetimi, Dijital IoT Devri, Yeni Dünyada Mobil Dönüşüm, Akıllı Enerji Yönetimi, Dijital Finans, Yapay Zeka, Dijital Güvenlik, Dijital Sağlık Ekonomisi, Robotik Teknolojiler ve ve Akıllı Yaşam Platformları çatısı altında; Yeni Nesil Kentler, İnternet Bağlantılı Evler, Birbirine Bağlı Araçlar, Akıllı Doğa başlıkları altında, paralel salonlarda 17 farklı alt tema işlenecek.
REkonomi Başlıyor!
Bilişim Zirvesi’17, bu yıl bireyler, şirketler ve ülkeler olarak dijital ekonominin yeni boyutunda geleceğe nasıl hazırlanmamız ve bu geleceği nasıl karşılamamız gerektiği konusunu işleyecek. “Yıkıcı” ifadesi ile nasıl “Yenilikçi” kavramlar oluştuğunu, dijitalin nasıl yıkıcı yenilikçi bir kaldıraç olduğunu, bilişimin temelinde yatan ekonomi tepe başlığının da özüne inerek literatüre yepyeni bir kelime sağlıyor: “REkonomi”
Uluslararası kimliği, köklü, güçlü, özgün ve zengin içerikli yapısıyla alanındaki en önemli platform olan Bilişim Zirvesi’nde bu yıl “Yıkıcı ve Yenilikçi Dijital Ekonomi” ana temasında, “REconomy NOW! (REkonomi Başlıyor!)” mottosunu işleyecek. Zirvede REkonomi kavramı oluşturulurken, dijital ekosistem tanımlanacak, dijital ekonominin dinamik yapısı pek çok sektör tarafından inşa edilecek.
BİLİŞİM ZİRVESİ’17 KAPSAMI
İnternet ve mobil teknolojilerin fitilini ateşlediği dijital dönüşümün bir adım ötesinde dijital ekonomi var. IoT, endüstri 4.0, M2M, yapay zeka, artırılmış sanal gerçeklik, analitik, bulut gibi yeni teknolojiler sayesinde bağlantılı ve akıllı dijital ekonominin temelleri atılıyor.
Yakın geleceğe bakarken artık hiçbir şey ütopik değil. Parasız ve bankasız yaşamaya başladınız, alışverişe gitmiyorsunuz her şey kapınıza geliyor, hastaneye gitmeden sağlık kontrolünden geçiyorsunuz, çalışma arkadaşınız bir robot, otomobiliniz kendi park yeri bulup park ediyor, merak ettiğiniz tüm haberler yapay zeka ile size özel seçilip ekranınıza geliyor, fırınınız siz trafikteyken yemeği pişiriyor vs. Bunların hepsi dijital ekonominin bir ürünü.
Başta üretim olmak üzere sağlıktan finansa, perakendeden eğitime hiçbir endüstri kendini bu gelecekten soyutlayamayacak. Çünkü dijital ekonomi kendi dijital ekosistemini oluşturup birbiriyle haberleşecek, konuşacak, paylaşacak, etkileşimde olacak. Bu zincirin bir halkası olmayı başarmayan şirketler ise yok olacak.
Yıkıcı yenilikçi özellikler barındıran dijital ekonominin ayak sesleri 17. Bilişim Zirvesi’nde duyulacak.
Bilişim Zirvesi’17 “Yıkıcı ve Yenilikçi Dijital Ekonomi – REkonomi Başlıyor!” ana temasıyla bireyler, şirketler ve ülkeler için kaçınılmaz hale gelen dijital ve akıllı yepyeni bir ekonomi modelini tüm dinamikleriyle tasarlayıp, kurgulayıp kamuoyunun gündemine getiriyor.
Dijital ekonominin temellerini oluşturan fikirleri, tasarımları, modelleri, deneyimleri, hedefleri ve hayalleri Bilişim Zirvesi’17’de bulacaksınız.
Fikir ve düşünce liderleri, yönetim guruları, gelecek tasarımcıları, akademisyenler, iş profesyonelleri, teknoloji liderleri, uzmanlar, yöneticiler, kanun yapıcılar, yasal düzenleyiciler, sivil toplum kuruluşları, toplumbilimciler, mühendisler vb. yıkıcı yenilikçi dijital ekonomiye bir tuğla koymak için Bilişim Zirvesi’nde olacak.
Zirve’nin bilgi, paylaşım ve buluşma ortamları şunlar olacak:
– Keynote / Konuk konuşmacılar – Konferanslar – Sunumlar
– Paneller – Kullanıcı deneyimleri – Forumlar
– Eğitim seminerleri – Sosyal etkinlikler
– İletişim ve buluşturma ortamları – Sergi ve fuaye alanları
ANA TEMA
YIKICI VE YENİLİKÇİ DİJİTAL EKONOMİ: REkonomi
Ana Tema
Yıkıcı ve Yenilikçi Dijital Ekonomi – REkonomi Başlıyor!
Dünya dijital teknolojilerin ekonomiyi ve sosyo kültürel yapıyı değişime uğrattığı, sarstığı hatta yerle bir ettiği yeni bir dönüm noktasında. Bu dönüm noktası sadece ekonomik düzeni değiştirmekle kalmıyor; toplumunun iş yapma biçimlerini, insan ilişkilerini değiştirip, yerine kendi düzenini, kendi ilişki biçimlerini ve kendi dünya görüşünü yerleştiriyor.
Bugün dijital değişim ve dönüşümün etkilemediği hiçbir nokta kalmadı. İş, rekabet, üretim, tüketim, hizmet, iletişim, pazarlama, satış, ticaret, ekomomi, finans, insan kaynakları, eğitim, sağlık, savunma, ulaştırma ve sayamayacağımız pek çok konu ve alan hatta devletler ve ülkeler dijitalleşmeden nasibini alıyor. Kaçışın mümkün olmadığı bu büyük dünyada tek başınıza hiçbirşeysiniz. Ya dijital ekosistemin bir parçası olacaksınız ya da dinozor…
Dijital ekonomilerde dinozorlara yer yok!
Bilişim Zirvesi 2017’de REkonomi kavramını hep birlikte oluşturacağız; Yıkıcı ama Yenilikçi olan dijital ekosistemi tanımlayarak, dijital ekonominin dinamik yapısını inşa edeceğiz.
Hedef Kitle
Siyasetçiler, iş ve bilişim dünyası liderleri ve yöneticileri, teknoloji üreticileri, satıcıları, bilişim çalışanları, sivil toplum kuruluşları, girişimci ve yatırımcılar, bilim insanları, hukukçu, eğitmen, sağlık uzmanları, akademisyen, sosyolog, psikolog, sporcu, sanatçılar, üretimden sağlığa savunmadan perakendeye tüm işkollarında çalışan yönetici ve uzmanlar, mühendisler vb.nin de buluştuğu Bilişim Zirvesi’17; gündem belirleyen, tartıştıran ve fikir paylaşımda bulunulmasını sağlayan, dijital ekonomiye yeni bir ivme kazandıran kimliğiyle özgün bir kamuoyu oluşturacak.
PROJE
Bilişim Zirvesi’17 YIKICI VE YENİLİKÇİ DİJİTAL EKONOMİ Projesi Nedir?
REkonomi Başlıyor!
Dijital çağı kısacası fikirlerin üretildiği, yaratıcı bir fikrin servet yaratabildiği, bilginin paraya dönüştüğü, yeninin eskiyi yok edebildiği, sermayesiz ya da çok az sermaye ile milyon dolarlık şirketlerin kurulabildiği bir dönem olarak tanımlıyoruz. Gelecek 10-15 yıl içerisinde şu anda adını bilmediğimiz milyar dolar seviyesindeki yepyeni şirketlerin en güçlü şirketler listesinin yüzde ellisini oluşturacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bugün bunun somut örneğini Uber, Airbnb gibi şirketler oluşturuyor.
İnternet ve mobilin hızla dönüştürdüğü yeni dijital çağda tüm alanlar birbirini tetikliyor, etkiliyor, birleştiriyor ve büyütüyor. Örneğin, 4.5G teknolojisi internet ve mobil kullanımını, dijitalleşme siber güvenliği, mobil teknolojiler IoT ve giyilebilir teknolojileri, veri merkezleri bulut hizmetlerini, bulut büyük veriyi, büyük veri pazarlamayı, IoT büyük veriyi, sanal gerçeklik artırılmış gerçekliği vb. etkileyerek dönüştürüyor. Hemen her alanda yeni iş modelleri ve yeni uygulamaların oluşmasına neden oluyor. Bu noktada eskide kalmakta diretmek, yok olmayla eşdeğer.
Projenin Amacı: Yıkıcı yenilikçi dijital ekonominin temelini atmak
Son 10 yılda her sektör ve her şirket dijitalleşmenin dönüştürücü etkisine tanıklık etti. Bu noktada bir kısmı bu dönüşümün öncüleri olup kârlı ve yenilikçi iş modelleri oluştururken diğerleri dijitalin yıkıcı etkisine maruz kaldı.
Yeni bir teknoloji gündeme geldiğinde çok yenilikçi girişimler yıkıcı iş modelleriyle pazara giriyor. Böyle olunca geleneksel metotlarla iş yapan ve iş modelini değiştirmeyen organizasyonlara çok ciddi rakip olup sarsıcı hatta yok edici olabiliyor. Her üst düzey yönetici, yıkıcı yenilikçi ekonomi modelini kendi şirketi için uygulamak zorunda. İşler kötüye giderken herkes değişmek ve değiştirmek ister. Ancak zor olan değişmek değil, işler iyiyken değişebilme cesaretini gösterebilmektir.
Yıkıcı yenilikçiliği bir tehdit olarak değil sunduğu fırsatlar açısından değerlendirmek; var olan yapıları sadece değiştirmek değil, inovatif bir yıkım ile yeniden inşa etmek günümüz liderlerinin bir numaralı gündemi haline gelmeli. Dijital evrimleşme süreci ile birlikte ekonomik yapı da yeniden şekilleniyor. Geçtiğimiz yıl bolca konuştuğumuz Dijital Evrimden Kaçış Yok! temasıyla düzenlediğimiz olduğumuz Bilişim Zirvesi’16’nın ardından Endüstri 4.0 artık “reel” ekonominin önemli taşlarından biri haline geldi. 2017, Endüstri 4.0 için teknoloji yatırımlarının hayata geçeceği bir yıl olacak. 17. Bilişim Zirvesi’nde, bu kez şirketlerin dijital ekonomik düzenin sacayaklarını oluşturacak ve tartışmaya açacağız. Bilişim Zirvesi’17 yine ülke gündemini değiştirecek bir ana tema ile bu yıl da siyasiler başta olmak üzere iş ve bilişim profesyonellerini, kamu ve yerel yönetimleri, akademik dünyayı, sivil toplum kuruluşlarını, düşünce liderlerini ve bilim insanlarını biraraya getirecek. Zirveye katılan tüm paydaşlarla beraber dijital ekosistemi oluşturarak dijital ekonominin dinamik yapısını inşa edeceğiz.
TEMA İÇERİK VE KONU BAŞLIKLARI
Tema İçerik ve Konuları
Bilişim Zirvesi’17 Yıkıcı ve Yenilikçi Dijital Ekonomi ana temasında, “REkonomi Başlıyor!” mottosu ile içerisinde; Teknoloji Platformları, Sosyal Buluşma Platformları, Özel Proje konuları olarak aşağıdaki başlıklarla işlenecektir.
Ana Tema Konuları
*Dijital Ekonomiye Hazırlık *Eskiyi Yıkmak Doğru mu, Kolay mı, Kazançlı mı? *Eskiyi Yıkmak mı, Sıfırdan Başlamak mı? *Tamamen Yenilikçi bir Ekonomik Model Yaratmak için İpuçları *CEO’lar Yıkıcı Yenilikçi Teknolojiler için Hazır mı? Yeteri Kadar Cesur mu? *Şirketinizde Yıkımı Kim Nasıl Başlatmalı? *Yeni Dijital Ekonomik Sistem: Bağlantılı İş ve Yaşam *Dijital Ekonomide Yeni Rekabet Kuralları *Yıkıcı bir Değişimi Başlatmak, Yönetmek ve Sonuçlandırmak *Yıkıcı Ekonomik Model İçinde İnovasyonu Barındırıyor *Yenilikçi Düşünce Metodolojisini Her Çalışana Yaymak *Yıkıcı Yenilikçiliği Tehditten Fırsata Dönüştürmek *Dijital Ekonominin Girişimci Modelleri *Dijital Müşteri Odaklı Organizasyon İnşa Etmek *Dijital Ekonominin Dijital Liderlerini Yetiştirmek *Dijital Ekonominin Yeni Finans ve Yatırım Modelleri *Türkiye’nin Dijital Ekonomi Vizyonu *Ar-Ge ve İnovasyonun Yıkıcı Rolü
1.Gün Bilişim Zirvesi’17 REkonomi Açılış Programı
2.Gün Bilişim Zirvesi’17 Kamu Açılış Programı
- Protokol Konuşmacıları
- Ana Tema (Keynote) sunumları
- REkonomi Ana Sponsor sunumları
Özel Oturum Projeleri
- Dijital Ekonomiye Hazırlık ve Türkiye’nin Dijital Ekonomi Vizyonu
- Medyanın Gözünden Dijital Ekonomi
- Yıkıcı Yenilikçi Teknolojiler ve Dijital Liderler
- Türkiye’nin Dijital Üretim Stratejisi
TEMA İÇERİK VE KONU BAŞLIKLARI
Teknoloji Platformları
o Kurumsal Dönüşüm Platformu ile Dijital Verimlilik Platformu
- Dijital İşin Temeli, Mobil Çalışma
- Akıllı, Dijital, Bağlantılı İş için ERP
- e-Dönüşüm Entegrasyonu
- Uzaktan Yönetilen Ofisler
o Veri Yönetimi Platformu
- Bulutta Büyüyen Büyük Veri ve Yönetimi
- Cognitive Bilim ve İdrak Eden Sistemler
- Yeni Nesil Veri Merkezleri
- İş Zekası ve Analitik
o Dijital IoT Devri Platformu
- Akıllı Yaşamın Temeli Gömülü Sistemler
- Akıllı Takip, Kontrol, Denetim ve Yönetim: M2M
- Dijital Ekosistemin Sinir Ağları IoT
- Giyilebilir Teknolojilerin Yeni Ekonomisi
o Yeni Dünyada Mobil Dönüşüm Teknoloji Platformu
- Mobil Teknolojilerin Mobil İşe Katkısı
- Mobil İnovasyon ve Altyapı
- Müşterinin Dijital Yeni Kimliği
- Büyük Dijital Veriden Yeni Müşteriler Kazanmak
- Sanal Gerçeklik, Artırılmış Gerçeklik ve Yapay Zeka ile Pazarlama
o Akıllı Enerji Yönetimi Platformu
- Yenilenebilir ve Sürdürülebilir Akıllı Enerji Yönetimi
- Akıllı Enerji Ağları
- Alternatif Enerji Sistemleri
- IoT ve Enerji Verimliliği
- Teknoloji Yatırımlarında Enerji Verimliliğinin Rolü
- Yeşil ve Çevreci Teknolojiler
o TEMA İÇERİK VE KONU BAŞLIKLARI
o Dijital Finans Platfomu
- Dijital Para Dünyası, Kripto Para Sistemleri
- Bankasız Bankacılık: Blockchain Devrimi
- Mobil ve Finans – Ödeme Sistemleri
- Fintechler Dijital Finansı Yeniden Şekillendiriyor
o Akıllı Yaşam Platformları
- Yeni Nesil Kentler Platformu
o Geleceğin Şehri
o En Akıllı Yaşam Alanları
- İnternet Bağlantılı Evler Platformu
o İnternet Bağlantılı Evler
o Kendi Kendini Yöneten Sistemler
o Endüstri 4.0 Dünyasının Evleri
- Birbirine Bağlı Araçlar Platformu
o Otomotiv Endüstrisi ve Endüstri 4.0
o İnternet Bağlantılı Araçlar
o IoT ve Otomotiv Endüstrisi
o Kendi Kendini Yöneten Arabalar
o Yeniden Tanımlanan Otomotiv
- Akıllı Doğa Platformu
o Dijital Teknolojilerle Verimli Tarım ve Hayvancılık
o Bir Akıllı Köy İnşa Etmek
o Mobil Teknolojiler ile Akıllı Tarım ve Hayvancılık
o Tarım ve Hayvancılıkta Üreticiden Tüketiciye Tedarik Zinciri Yönetimi
o Yapay Zeka Platformu
- Yapay Öğrenme ve Öğrenme Algoritmaları
- İnsan Zekasıyla Yarışan Yapay Zeka
- Düşünebilen ve Davranabilen İnsan Üstü Bilgisayarlar
- Korkutan Yapay Zeka mı? Sorun Çözen Yapay Zeka mı?
o Dijital Güvenlik Platformu
- Dijital Dünyada Entegre Akıllı Güvenlik
- Siber Güvenlik 4.0
- Dijital Felaketler
- Ulusal Siber Güvenlik Politikaları
- Yeni Nesil Siber Tehditler
- TEMA İÇERİK VE KONU BAŞLIKLARI
o Dijital Sağlık Ekonomisi Platformu
- Dijital Sağlık ile Sağlıklı Yeni Nesil Ekonomisi
- Türkiye’nin Dijital Sağlık Politikası
- Sağlık Sektörünün Dijital Ekonomiye Katkısı
- Dijital Hastane Nereye Kadar, Nasıl?
- Kişiselleştirilmiş Sağlıkta Yeni Boyut, Yasal Düzenlemeler
- Dijital Teknolojiler ile Önleyici Sağlık Hizmetleri
- IoT, Giyilebilir Teknolojiler, Mobil, Yapay Zeka ve Robot Teknolojileri Sağlıkta Nasıl Kullanılıyor?
o Robotik Teknolojiler Platformu
- Endüstrilerin Yeni Gerçeği, Sanal Gerçeklik
- Robotlar Geleceğin İnsanı mı?
- Endüstriyel Robotik Sistemler
- Robotik Oyuncaklar ve Gaming
- Robotlaşan İş Dünyasının Yasal ve Sosyal Boyutu
- Düşünebilen İnsan Üstü Bilgisayarlar
o 360 derece Perakende Platformu
- Dijital Müşteriyi Yakalama Yöntemleri
- Dijital Perakende Dönüşümü
- Dijital Müşteri Beklentileri
- e-Ticaret, m-Ticaret Perakendesi
- Perakendede Omnichannel Uygulamaları
Katılımcılar, katılım koşulları, program, konuşmacı ve sponsor gibi pek çok ayrıntıya http://www.bilisimzirvesi.com.tr üzerinden erişebilirler.