50 ülkenin teknoparkı İstanbul’da buluşuyor

0

Dünya Teknoparklar Birliği Kongresi, 26-29 Eylül 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Teknopark İstanbul, ODTÜ Teknokent ve İTÜ ARI Teknokent’ten oluşan Türkiye Teknoparkları Konsorsiyumu ev sahipliğinde düzenlenecek organizasyonda, 50 ülkeden 500’den fazla katılımcı yer alacak.

Dünyada faaliyet gösteren tüm teknoparkların tek çatı altında toplandığı Uluslararası Bilim Parkları Derneği’nin (The International Association of Science Parks – IASP) bu yılki toplantısı İstanbul’da düzenlenecek. Dünya Teknoparklar Birliği Kongresi; Teknopark İstanbul, ODTÜ Teknokent ve İTÜ ARI Teknokent’ten oluşan Türkiye Teknoparkları Konsorsiyumu ev sahipliğinde 26-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. IASP 2017 İstanbul, 50 ülkeden 500’den fazla katılımcıyı İstanbul’da buluşturacak.

 

GELECEK STRATEJİLERİ

IASP 2017’nin ana teması, ‘Teknoparklar ve İnovasyon Ekosistemleri: Geleceğin Stratejilerini ve Eğilimlerini Belirleme’ olacak. Ayrıca teknoparkların altyapı, finansman ve hizmet sektöründeki sorunları da ele alınacak. Öte yandan; organizasyon boyunca kamu ve özel sektörden uzmanlar, Ar-Ge firmaları temsilcileri, kuluçka girişimcileri, hukuki danışmanlar, mentorlar, melek yatırımcılar, akademisyenler, fikri mülkiyet uzmanları ve teknoloji danışmanları da alanlarıyla ilgili katılımcıları bilgilendirecek.

128 BİN AR-GE FİRMASI

Merkezi İspanya’nın Malaga kentinde bulunan IASP, 1984’te kuruldu. Dernek, bu yıl itibariyle 71 ülkeden 371 üye teknoparkı ve 128 bin Ar-Ge firmasını bünyesinde barındırıyor. Kongre ile ilgili tüm bilgilere www.iasp2017istanbul.org adresinden ulaşılabilir.

SAVUNMA SANAYİ, İSTANBUL’DA ŞEKİLLENİYOR

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ana ortaklığında kurulan Teknopark İstanbul, 2017 itibariyle, 170 Ar-Ge firması ve 2 bin 750 Ar-Ge personeline ev sahipliği yapıyor. Teknopark İstanbul, kurulduğu günden bugüne, 700 milli proje üreterek, Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyon ekosistemine katkı sağlıyor. Türkiye’nin kendi markalarını üretecek bir teknoloji üssü olmayı hedefleyen Teknopark İstanbul’da hem yerli hem de yabancı dev firmalar faaliyet yürütüyor. Yenilikçi üretim, istikrarlı yüksek büyüme ve kalkınma için uluslararası işbirliği konularında destek veren Teknopark İstanbul, ayrıca kuruluşunda yer aldığı SAHA İstanbul ile savunma, havacılık ve uzay alanında faaliyet yürüten firmalar arasında iletişim sağlıyor.

Öte yandan; firma ve üniversitelerle iki yılda yapılması planlanan ve 40 bin metrekarelik alanı kapsayan mükemmeliyet merkezleri için sözleşmeler imzalandı. Diğer etaplar da tamamlandığında Teknopark İstanbul, Avrupa’nın en büyük ve en nitelikli teknoparklarından biri olacak.

ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

Teknopark İstanbul ile Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), işbirliği protokolü imzaladı. İmzalar, Teknopark İstanbul’da, Teknopark İstanbul Genel Müdürü M. Bilal Macit ve GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün arasında imzalandı. Protokol kapsamında üniversite-sanayi işbirliğine dayalı projeler, fikri mülkiyet hakları, firma/proje eşleştirme, inovasyon ve girişimcilik değerlendirmeleri başta olmak üzere, farklı konularda karşılıklı faaliyetler gerçekleştirilecek.

 

www.iasp2017istanbul.org

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here