Altay’ın Motoru İçin Birleşik Krallık’tan Beklemedik Teklif

0

Altay Ana Muharebe tankının motoru için sürpriz çözüm önerisi Birleşik Krallık’tan geldi. ABD menşeili ağır iş ve savunma araçları üreticisi Caterpillar Firması Türkiye’nin motor ihtiyacı için devreye girdi.

C4Defence’in edindiği bilgilere göre firmanın Birleşik Krallık’ta yerleşik savunma birimi Ağustos ayı sonunda Ankara’yı ziyaret etti. Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkilileri ile bir araya gelen ve Kasım ayında ikinci bir ziyaret planlayan firma elindeki V12 motor ve ilgili güç gruplarından birini Türkiye’ye çözüm olarak tanıttı. Firma, teklif ettiği yeni nesil CV12 motorunun teknoloji transferine sıcak bakmazken Türkiye’de üretilmesine yeşil ışık yakıyor.

Firma ilk etapta Türkiye’nin acil ihtiyacına çözüm öneriyor. Buna göre Türkiye’nin uzun vadede üretmeyi planladığı bin tankın ilk 250’lik paketi için firma güç paketini teklif ediyor. Firmanın teklif ettiği motor Birleşik Krallık silahlı kuvvetlerinin Challanger I ve II tanklarına da güç sağlıyor. Firma söz konusu motoru Londra’da düzenlenen DSEI Savunma Fuarında da sergiliyor.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here