Sürücüsüz gelecek biraz daha yaklaştı

0

Frankfurt Fuarı’nda hemen satışa sunulacak yeni modeller kadar markaların geleceğin ulaşım anlayışını yansıtan stüdyo çalışmaları da sergileniyor. Elektrikli araçlar hâlâ biraz daha zamana ihtiyaç duyarken, tamamen otonom araçlar yola çıkmaya çoktan hazırlar. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tüm katılımcılar gelecekte izleyecekleri yolları gösteren konsept araçlarını da sergiledi. Bu yıl ‘Gelecek bugün’ sloganıyla açılan fuarda, elektrikli, hibrit modeller dışında, ağırlıklı olarak sürücüye gerek duymayan otonom araçlar da dikkat çekti.

ELEKTRİKLİ UZMANI RENAULT, OTONOM RÜZGÂRINI YAKALADI

Yakın gelecekte neredeyse bütün üreticilerin devreye almaya hazırlandığı otonom araçlar günümüzde büyük bir aşama kaydetti. Artık standart otomobiller bile kendi kendine park ediyor, trafiği izliyor, gerektiğinde fren yapıp direksiyona kumanda ediyor. Bunların bir adım ötesi olan otonom sürüş için fuarda en yeni konseptlerden birini de Renault sergiledi.

Elektrikli, otonom, internet bağlantılı ve otomobilin kullanıcılarının yaşamları ile tamamen entegre olacak şekilde tasarlanmış Renault’nun yeni konsept otomobili Symbioz mobilitenin geleceğine yönelik ipuçları veriyor. Bu konsept etrafındaki dünyayla etkileşime giren özellikleri, teknolojisi ve tasarımıyla yeni bir seyahat deneyimi sunuyor. Renault, aynı zamanda 2023 yılı için öngörülen bir otomobilin ipuçlarını sunan bir demo araç geliştirdi.

Symbioz’un yol testleri bu yılın sonunda yapılmış olacak. 500 kw’lik elektrik motoru bulunan araç, 20 dk içinde şarj edilip 500 km’den fazla menzile ulaşabiliyor.

EN HIZLI MEGANE YARIŞA HAZIR

Renault fuarda ayrıca en hızlı Megane olan RS’i de sergiledi. 1.8 lt 280 beygirlik motora sahip Megane R.S, dört tekerlekten çekiş sistemi, sportif hatları ve özel donanımlarıyla yarış pis

 

FERRARİ’YE TÜRKİYE’DEN 4 SİPARİŞ

Fuarda tanıtılan ve en uygun Ferrari modeli olacak 600 beygirlik Portofino’ya Türkiye’den dört sipariş geldi. Sıfırdan 100 km/s hıza 3.5 saniyede çıkan Portofino, aynı zamanda en hızlı cabrio unvanına da sahip. Katlanabilir tavanı, geniş bagaj hacmi ve iki arka koltuğuyla yeni model günlük kullanıma da uygun. Portofino önümüzdeki yıl başında teslim edilecek.

‘ŞARTLAR OLUŞURSA ELEKTRİKLİ ARAÇLARI TÜRKİYE’DE ÜRETİRİZ’

Ürettiği araçların üçte ikisinin 2030’a kadar elektrikli olmasını planlayan Japon Honda, fuarda sergilediği CR-V hibriti önümüzdeki yıl yollara çıkaracak. Frankfurt’ta Civic Sedan dizel modelini de tanıtan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, “Honda EV yani yeni elektrikli araçları Türkiye’de de üretebiliriz. Bunun için Türkiye gerekli bilgi birikimine ve potansiyele sahip. Ama sadece bunlar yetmiyor. Gerçekleştirilebilmesi için vergide avantaj oluşturulması ve yasal altyapının kurulması gerek” dedi.

SKODA’DAN GELECEĞİN YORUMU

Frankfurt’ta Skoda’nın yakın gelecekteki elektrikli otomobilini temsil eden VISION E, kompakt SUV modeli Karoq ve Kodiaq’ın yeni versiyonları sahne aldı. Karoq, 115 ile 190 beygir arasında değişen 5 motor seçeneğiyle ithal edilecek.

 

YENİ OPEL’LER YIL SONUNDA

Opel yeni 2.0 BiTurbo dizel motorunu yeni büyük SUV’u Insignia Country Tourer ile birlikte görücüye çıkardı. Yeni geliştirilen 2.0 dizel motor 210 beygir güç üretiyor. Yeni Insignia’lar kasım sonunda satın alınabilecek.

HABERTÜRK 14.09.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here