Oxford’da online dersler başlıyor

0

Oxford Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi 2017-2018 eğitim yılı için Türkiye’den katılımcılara da açık kısa ders programlarını yayınladı. Yeni programda arkeoloji, programlama, matematik, yaratıcı yazarlık, psikoloji ve felsefe gibi birçok alanda 600’ün üzerinde ders yer alıyor. Alanında tanınmış Oxfordlu akademisyenler tarafından İngilizce olarak verilen derslere katılımsa ücretli.

Oxford Üniversitesi’nin online sürdürülen 2017- 2018 kısa ders programları katılımcılara birçok alanda kendilerini geliştirme fırsatı sunuyor. Kurum bünyesinde faaliyetlerine devam eden Sürekli Eğitim Merkezi tarafından organize edilen yaklaşık 2 ay süren ücretli dersler Türkiye’den katılımcılara da açık. Bu yıl arkeoloji, mimarlık, programlama, matematik, yaratıcı yazarlık, edebiyat, sinema, tarih, sanat tarihi, kültürel araştırmalar, dil, müzik, doğa bilimleri, felsefe, psikoloji, din ve teoloji gibi birçok alanda 600’ün üzerinde online ders katılımcıları bekliyor.

ORTALAMA 2 AY SÜRÜYOR

Bu yıl eylülün başında başlayacak dersler tüm yıl boyunca ortalama iki aylık  periyodlarla yapılıyor. Online olarak sunulan derslerin ücretleri 200 ila 300 Sterlin (900-1350 TL) arasında değişiyor. Oxford’un alanlarında tanınmış akademisyenlerinin verdiği online dersler İngilizce olarak işleniyor.

DERSLER ONLINE ORTAMDA

Derslere kaydolan katılımcılar online ortamda kendilerine önerilen okumaları yapıyor, belirlenen konular üzerinde tartışma toplantılarına katılıyor veya dersi veren akademisyenle birebir olarak da iletişime geçerek soru yöneltebiliyor. Kısa online dersler Oxford Üniversitesi’nde ilgili alanda verilen derslerle büyük oranda benzer olarak işleniyor. Ayrıca katılımcıların kendilerine verilen okumalar ile proje ve ödevlerini de tamamlaması bekleniyor. Programla ilgili ayrıntılı bilgiye ‘www.conted.ox.ac.uk’ adresi üzerinden ulaşılabilir.

İşte ilginç programlardan bazıları ve tarihleri:

 

Romanın Çöküşü: 11 Eylül-24 Kasım

Sayıların Gizemi: 27 Eylül-8 Aralık

Eleştirel Okuma: 11 Eylül-24 Kasım

İslam Sanatı ve Mimarisi: 20 Eylül-1 Aralık

Beethoven’ın Piyano Sonatları: 3 Ekim-5 Aralık

Evreni Keşfetmek: 27 Eylül-8 Aralık

 

HÜRRİYET 31.08.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here