‘B.O.W İSTKA’ Avustralya Yolcusu

0

İstanbul Teknik Üniversitesi GAE tarafından üretilen güneş enerjisi ile çalışan 8. araba “B.O.W İSTKA”, Avustralya’da yapılacak “World Solar Challenge 2017’ye katılacak.

Türkiye’nin uluslararası alanda ödül alan ilk güneş arabası ekibi İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Güneş Arabaları Ekibi (GAE), güneş enerjisi ile çalışan 8’inci araçları “B.O.W İSTKA” ile 8-15 Ekim’de Avustralya’da yapılacak “World Solar Challenge 2017″ye katılmaya hazırlanıyor.

Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen, İTÜ GAE tarafından tasarlanan “B.O.W İSTKA”nın tanıtımı, üniversitenin Ayazağa Kampüsünde yapıldı.

Törende basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tayfun Kındap, 1,5 yıldır süren hummalı bir çalışmanın sonucunda öğrencilerinin ortaya bir değer koyduğunu söyledi.

İTÜ’de uzun zamandır böyle bir ekolün bulunduğunu dile getiren Kındap, “Öğrencilerimiz geliştirdikleri araçlarla dünya şampiyonalarına katılıyorlar. Yeni nesil bir güneş arabamızla tekrar Avusturalya’da yapılacak yarışmaya hazır duruma geldiler. Hem ağır bir mühendislik okuyacaksın hem de bu tip projelere imza atacaksın, gerçekten bu kolay değil. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Bunca çalışmanın sonucunda bunun gururunu yaşayacaklar. Onları zorlu bir sınav bekliyor. Binlerce kilometrelik bir yarışa gidiyorlar. Orada hem İTÜ hem de ülkemizi layıkıyla temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

DÜNYA 09.08.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here