Netsparker: Türkiye’den çıkıp global olmayı başaran güvenlik yazılımı

0

2009 yılında Netsparker Desktop olarak piyasaya çıkan ve 2 sene önce bulutta duran SaaS modelini devreye alan Netsparker, kuşkusuz ülkemizden çıkan başarılı ve global işlerden biri.

Intel ve NASA da dahil olmak üzere binlerce web sitesinde kullanılan Netsparker, 24 saat gibi bir sürede on binlerce web sitesinin güvenliğini uzaktan kontrol edip raporlayabiliyor.

2016 yılının başında 16 kişiyken bugün 32 kişiye ulaşan ve tüm ekibi remote olarak çalışan Netsparker, ilk yıllarında aldığı melek yatırım sonrasında herhangi bir yatırım daha almamış.

Kurumsal web uygulamalarındaki güvenlik açıklarını düzenli aralıkla denetleyen ve raporlayan Netsparker, öğrendiğimize göre aralarında bin 500 web sitesi de bulanan bine yakın kullanıcıya sahip.

Netsparker müşteri hacminin yüzde 5’i Türkiye’den

Netsparker Kurucu ve CEO’su Ferruh Mavituna ile konuştuğumuzda girişimin Türkiye’den 50 civarında müşterisi olduğunu ve bu kullanıcıların hepsinin de bulut platformu değil, masaüstü yazılım tercih ettiğini öğrendik. Bu arada oransal olarak Türkiye, Netsparker’ın müşteri hacminin yüzde 5’ini oluşturuyor.

Bu arada girişimin Türkiye’nin devlet nezdinde güvenliğe önem vermeye başlamasıyla beraber Türkiye’deki ekibini genişletmek ve aktif olarak pazarlama faaliyetlerine başlamak istediğini de eklemiş olalım.

Netsparket Cloud panelinden örnek bir ekran görüntüsü

Netsparker Cloud ve Netsparker Desktop olmak üzere iki farklı ürüne sahip olan girişim, dışarıdan gördüğümüz kadarıyla bulut tabanlı olarak sunduğu çözüme odaklanmış durumda.

Netsparker Cloud’un öne çıkan özelliklerinin başındaysa kullanıcılarının yazılım süreçlerine dahil olabilmek için bir API üzerinden raporlama yapabilmesi, AJAX ve JavaScript tabanlı teknolojiler kullanılsa da her tipteki uygulamada-sitede scan yapabilmesi ve bu tarama işleminin çeşitli parametrelerle konfigüre edilebilmesi geliyor.

Diğer yandan örneğin Netsparker Cloud’un fiyatlandırması ise 1 web sitesi için 750, 50 web sitesi için de 12 bin dolar civarında (yıllık) seyrediyor.

Çok sayıda (mesela 100’ün üzerinde) web sitesi bulunan kurumsal şirketleri ve kamu kuruluşlarını hedef kitlesine koyan girişim, kullanıcılarını büyük ekipler kurmak ya da güvenlik işini outsource ederek büyük meblağlar altına girmekten ‘kurtarıyor’ diyebiliriz.

 

WEBRAZZİ 26.05.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here