Katlanan kanatlı kişisel amfibik uçak: ICON A5

0

ICON A5 belki de görüp görebileceğiniz en havalı, en spor ve en amfibik hava aracı olabilir. İki kişilik minik uçak bir IMAX perdesindeymişsiniz hissi veren ön camı ve üstü açık bir spor araba havası yaşatan açık kokpiti ile aklınızı alabilir. Uçağı tasarlayan kişi olan Klaus Tritschler havalı yatlar, motorsikletler ve uçaklar hayal eden bir tasarımcı. 15 yılını BMW grubunda geçirdikten sonra kendi şirketini kurmaya karar vermiş. İlhamını nereden aldığı belli oluyor denilebilir.

 

Lüks bir spor araba tadındaki ICON A5, akrobatik yeteneği, suya inebilme özelliği ve kolay taşıma için katlanabilen kanatları ile dikkat çekiyor. Uçak sadece 685 kilogram ağırlığında ve 100 beygirlik Rotax 912 motoru ile saatte maksimum 175 kilometre hıza çıkabiliyor. Servis tavan yüksekliği 4 bin 500 metre ve bir depoyla mesafesi ise 790 kilometre kadar.

Uçağın kokpiti amatör pilotlar düşünülerek minimum miktarda gösterge ile donatılmış. Ön camın büyük ve gösterge panelinin düşük seviyede olması, pilotun sadece dışarıya bakarak bile uçağı uçurmasını sağlıyor. Böylece elektronik cihazlara olan bağımlılık azalıyor ve ICON A5’in verdiği keyfi sonuna kadar hissedebiliyorsunuz. Bu harika aracın ABD fiyatı ise yaklaşık 189 bin dolar.

SÖZCÜ 28.07.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here