Bataryası olmayan telefon yaptılar!

0

Telefonlarımızdaki batarya problemi tamamen ortadan kalkabilir. ABD’de geliştirilen telefon modeli radyo sinyallerini kullanarak ihtiyacı olduğu enerjiyi kendi kendine elde edebiliyor.

Washington Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi, radyo sinyallerini kullanarak çalışan bir telefon geliştirdi. Geliştirilen telefon, batarya olmadan çalışıyor ve temel işlevleri yerine getirebiliyor. Henüz, protatip aşamasında olan ürün, ihtiyacı olan gücü radyo sinyallerininden alıyor. Sesli çağrı yapabilmek için baz istasyonuyla iletişim kuruyor.

Araştırma ekibine göre, geliştirilen ürün neredeyse sıfır güç tüketiyor. Bataryasız olduğu halde sadece 3,5 mikrowatt enerjiye ihtiyaç duyan telefon, ihtiyacını 9 metre civarındaki çevre radyo sinyallerinden giderebiliyor. Ayrıca, ortam ışığını kullanabilmek için yerleştirilen mini güneş paneli, bu mesafeyi 15 metreye kadar arttırıyor.

Analog ses sinyallerinin dijital sinyallere dönüştürülmesi esnasında yaşanan batarya sorunları yeni geliştirilen bu teknoloji sayesinde son bulacak. Araştırmacılar, protatipin geliştirilmesi halinde mevcut hücresel şebekeden ve Wi-Fi ağlarından enerji sağlanabileceğini iddia ediyor.

 

HÜRRİYET 07.07.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here