İTÜ APİS AR-GE uydu takımı ABD’den dünya birinciliği ile döndü

0

AMERİKA’da NASA sponsorluğu ile uzay teknolojileri alanında üniversiteler arası düzenlenen dünyanın en önemli yarışmalarından biri olan  ‘CanSat Competition 2017’ye katılan, Corendon Airlines’ın desteklediği İTÜ APİS Ar-Ge uydu takımı 100’den fazla takım arasında dünya birincisi oldu.

ABD’nin Teksas Eyaleti’nde düzenlenen ‘CanSat Competition 2017’ye Corendon Airlines sponsorluğu ile katılan İTÜ APİS Ar-Ge Uydu Takımı, 9-11 Haziran tarihleri arasında, dünyanın en iyi üniversiteleri ile yarıştı. İTÜ APİS Ar-Ge Uydu Takımı, CanSat Competition 2017’de dünya genelinde kritik tasarımda Türkiye’ye birinciliği getirdi. Princeton, Manchester, Virginia Tech gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden 100’ün üzerinde takımın yer aldığı yarışmada APİS takımı, aynı zamanda genel klasmanda dünya 4’üncüsü, Avrupa ve Türkiye birincisi oldu. CanSat Competition 2017, Amerikan Uzay Topluluğu (AAS), Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü’nün (AIAA) işbirliği ve NASA’nın sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

 

“BU GURUR HEPİMİZİN”
Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, APİS takımının elde ettiği birincilikle bir kez daha Türkiye’nin gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Dünya birinciliği hedefiyle yola çıkan APİS takımı verdiği sözü tuttu ve ülkemize kritik tasarımda birinciliği getirdi. Bir İTÜ mezunu olarak, kendi okulumdan çıkan böylesine başarılı bir takımı desteklemekten gurur duyuyorum. Corendon Ailesi olarak APİS Takımı’nın daha nice başarılara imza atacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

Dünya birinciliği hedefiyle yola çıktıklarını belirten İTÜ APİS Ar-Ge Uydu Takımı Lideri Mert Menekşe, “CanSat Competition 2017’de kritik tasarımda ülkemize birinciliği getirmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Her organizasyonda, her etkinlikte bizlerle birlikte olan Corendon Airlines’ın desteğini bu yarışmada da fazlasıyla hissettik. Bu yıl Corendon Airlines desteğiyle daha nice başarılara imza atacağız” diye konuştu.

 

İTÜ APİS AR-GE UUYDU TAKIMI
Günümüz teknolojilerini kavrayıp gelecek teknolojilere yön vermek ve ülkemize teknoloji konusunda faydalı bireyler yetiştirmek amacıyla 2015 yılında kurulan İTÜ APİS Ar-Ge uydu takımı, İTÜ bünyesinde çeşitli fakülte ve bölümlerde okuyan 26 öğrenciden oluşuyor. APİS takımı, Asya-Pasifik Uzay Ajansı İşbirliği Örgütü tarafından düzenlenen ve her üye ülkeden sadece tek bir takımın katılabildiği minyatür uydu yarışması APSCO Cansat International Competition 2016’da, TÜBİTAK tarafından Türkiye’yi temsil etmek üzere görevlendirildi ve yarışmadan dünya birinciliği ile ayrıldı. APİS Takımı ayrıca NASA’nın sponsorluğunda düzenlenen model uydu yarışması, AIAA CanSat Competition 2016’da genel klasmanda Türkiye Birinciliği ve Avrupa İkinciliği elde etti.
Corendon Airlines sponsorluğunda Türkiye’yi önemli yarışmalarda temsil eden APİS takımı ayrıca Moğolistan’da düzenlenecek APSCO Cansat International Competition 2017’ye ve 25-27 Ağustos 2017’de Ankara’da TÜRKSAT model uydu yarışmasına da katılacak.

 

HÜRRİYET 18.06.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here