Avrupa Konseyi’nden Türk girişime büyük onur

0

eBrandValue, Avrupa Konseyi tarafından Ufuk 2020 (Horizon 2020) kapsamında teknoloji üreten inovatif KOBİ’lere verilen Mükemmeliyet Mührü’ne (Seal of Excellence) layık görüldü.

Pazarlama teknolojisi şirketi eBrandValue, Avrupa Konseyi tarafından Ufuk 2020 (Horizon 2020) kapsamında teknoloji üreten inovatif KOBİ’lere verilen Mükemmeliyet Mührü’ne (Seal of Excellence) layık görüldü. Uluslararası bağımsız uzmanlar tarafından değerlendirilen başvuru sonucunda eBrandValue “yüksek rekabetin olduğu değerlendirmede yüksek kalite proje teklifi olarak” ödülü aldı. Dönem başvuruları arasında Türkiye’den belgeyi almaya hak kazanan tek şirket oldu. İş ortaklarına sosyal medya büyük verisini işleyerek stratejik karar süreçlerinde kullanılacak iç görüler üreten bir veri bilimi girişimi olan eBrandValue, mükemmeliyet, etki, yürütmenin etkinliği ve kalitesi olarak belirtilen üç zorlu Ufuk 2020 kriterinin üçünü de sağladı. 

Yatırım yapılabilirliği gösteriyor

Mükemmeliyet Mührü, inovatif girişimlerin büyüme potansiyellerinin göstergesi olarak öne çıkıyor. 80 milyar euro bütçeyle dünyanın en büyük teknoloji yatırım programı olan Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı 2014-2020 kapsamında verilen ödül bir kalite belgesi olarak yatırım yapılabilirliği gösteriyor. Mührü alan eBrandValue CEO’su Ayşe Akçura, bir Türk şirketi olarak bu ödülü almanın büyük bir onur olduğunu belirtti. Başvurunun ve değerlendirmenin çok çetin süreçler olduğunu ekleyen Akçura, girişimin hem sosyal hem de ekonomik etkisinin incelendiğini, Avrupa Birliği yasalarıyla uyumluluğun tüm detaylarıyla ele alındığını söyledi. “İnovasyon ve fikri mülkiyet geleceğin altın madeni. Bu ödül Türkiye’de dünya vizyonunu yakalayabilen şirketler ve beyinler bulunduğunu kanıtladı” diyerek devam eden Akçura, eBrandValue’nun başarısının diğer Türk girişimlerine, özellikle de kadın girişimcilere emsal olmasının kendilerini çok sevindireceğinin altını çizdi.

İstanbul’da kuruldu, Kaliforniya’ya taşındı

2013’te İstanbul’da Ayşe ve Tolga Akçura tarafından kurulan eBrandValue, 2015’te Y Combinator’a seçildi ve merkezini Kaliforniya’ya taşıdı. Türkiye, ABD ve Avrupa’da hızlı tüketim (FMCG), finans, telekomünikasyon ve perakende alanında faaliyet gösteren iş ortaklarına sosyal medya verisinden elde ettiği içgörülerle gerçek zamanlı marka değeri ölçümü, kampanya analizi, yatırım getirisi (ROI) hesaplama, rekabet analizleri, tüketici araştırmaları ve satış tahminleri ile hizmet veren eBrandValue bir pazarlama teknolojisi şirketidir. Mükemmeliyet Mührü, hedef pazarı Avrupa olan bir Türk girişimi için geçerliliği yüksek bir kalite belgesidir.

 

DÜNYA 31.05.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here