Uluslararası bilim maratonu 26. kez MEF’te başlıyor

0

MEF Okulları ve MEF Üniversitesi iş birliği ile fizik, kimya ve biyoloji alanlarındaki yetenekli lise öğrencilerini bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacı ile düzenlenen “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın 26’ncısı için geri sayım başladı.

Türkiye’de ve tüm dünyada fen bilimlerini desteklemek, bu alanda yetenekli lise öğrencilerini keşfetmek ve “Geleceğin Bilim İnsanları” olarak onları bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacı ile MEF Okulları ve MEF Üniversitesi iş birliği ile bu yıl 26’ncısı düzenlenen “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın finalistleri belli oldu.

Başta Türkiye olmak üzere Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, Karadağ, Katar, KKTC, Makedonya, Malezya, Polonya ve Slovenya’nın da katılacağı bilim zirvesinde bu yıl 13 ülkeden toplam 508 proje arasından finale kalan 79 projeyi temsilen 142 lise öğrencisi, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında geliştirdikleri projeler ile yarışarak ülkelerini ve okullarını temsil etme onurunu yaşayacaklar.

23-25 Mayıs tarihlerinde 10:00-16:00 saatleri arasında UNIQ İstanbul’da sergilenecek ve ücretsiz gezilebilecek olan finalist projeler arasında bu yıl, doğal hibrit güç bankasından protez organ yaratımına, görme engellilerin kullanımına yönelik geliştirilen projelerden, farklı kanser türleri için ortaya konulan tedavi yöntemlerine kadar özellikle sağlık, sürdürülebilirlik, ekoloji, teknoloji ve alternatif enerji gibi farklı konu başlıkları dikkat çekiyor.

Yarışma, Arıkanlı Holding, Yurtiçi Kargo ve Yurtiçi Lojistik’in sponsorluğunda gerçekleşecek. Ödül töreni, jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda 26 Mayıs günü MEF Okulları Ulus Kampüsünde gerçekleşecek.

 

DÜNYA 16.05.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here