Milli Google Earth Coğrafi Analiz Sistemi yayında

0

Bu zamana kadar yalnızca TSK tarafından kullanılan Coğrafi Analiz Sistemi, sivil kullanıma açıldı. Milli Google Earth olarak da adlandırılan CAS yazılımında, Göktürk 2 uydusundan alınan görüntülerle birlikte tamamen milli altyapı kullanıldı.

 

Yerli uydumuz Göktürk 2’nin gönderdiği verilerle tasarlanan Coğrafi Analiz Sistemi (CAS) sivil kullanıma açıldı. Daha önce sadece TSK tarafından kullanılabilen görüntüleme sistemi, artık herkesin erişimine açıldı.

Harita Genel Komutanlığı tarafından sivil kullanıma açılan CAS, milli Google Earth olarak da adlandırılıyor. CAS’ın şimdilik sadece Türkiye’den görüntü sunduğu görülüyor. Fakat uygulamanın kullanımının kolay olduğunu ve görüntü kalitesinin yüksek olduğunu söylemek mümkün.

 

HGK tarafından yapılan açıklamada, uygulamanın kullanıma açılmasıyla yoğun talep gördüğü ve elde edilen geri dönüşler neticesinde teknik iyileştirmeler yapılacağı ifade edildi:

Google-Earth’un bir benzeri olan, ancak tamamen milli olarak geliştirilen ve yine içerisinde tamamen milli olarak üretilmiş verilerin yer aldığı yeni uygulamamız 02 Mayıs 2017 tarihinde test amaçlı olarak kullanıma açılmıştır.Bu uygulama, kullanıma açılmasıyla birlikte çok yoğun talep görmüştür. Elde edilen geri dönüşler neticesinde uygulamanın hızlı ve etkin kullanılabilmesi için sistemin teknik altyapısında iyileştirmeler yapılmaktadır. Uygulamamız Mayıs ayı içerisinde kullanıma açılacaktır.

Milli Google Earth, Coğrafi Analiz Sistemi’ni (CAS) indirmek için buradaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

 

YENİ ŞAFAK 08.05.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here