Endonezya’dan ASELSAN’a yeni talep

0

Endonezya, ASELSAN’ın denizaltılar ve su üstü platformlarında kullanılmak üzere geliştirdiği KULAÇ İskandil Sistemi için yeni taleplerde bulundu.

ASELSAN’ın denizaltılar ve su üstü platformlarında kullanılmak üzere geliştirdiği KULAÇ İskandil Sistemi ilk ihracat sınavını geçti. Sistemi tercih eden Endonezya, ASELSAN’ın denizaltı ve su altı akustik sistemlerine yönelik yeni taleplerde bulundu.

KULAÇ İskandil Sistemi de ASELSAN tarafından denizaltılar ve su üstü platformlarında kullanılmak üzere geliştirildi. Seyir yardımcı sistemi olarak kullanılan KULAÇ, yaydığı akustik sinyalin dipten/su yüzeyinden yansımasının dinlenmesi ve gönderme/alma zamanı arasındaki farkın ölçülmesiyle derinlik tespitini gerçekleştiriyor.

ASELSAN tarafından milli olarak geliştirilen ve Türk denizaltılarında da kullanılan KULAÇ İskandil Sistemi ile Türkiye’nin su altı akustik sistemlere yönelik ilk ihracatına imza atıldı. KULAÇ İskandil Sistemi, bir süre önce Endonezya denizaltısına entegre edildi. KRI Nanggala 402 denizaltısında gerçekleştirilen entegrasyon ve kabul faaliyetleri çok kısa süre içinde başarıyla tamamlanarak müşteri memnuniyeti üst düzeyde sağlandı.

Sistemin denizde başarılı bir şekilde göreve başlamasının ardından Endonezya, ASELSAN ürünü denizaltı ve su altı akustik sistemlerine yönelik yeni taleplerde bulundu.

ASELSAN’ın geliştirdiği sistem, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan denizaltılarda 2013’ten beri sorunsuz kullanılıyor. Sistem, gelecek dönemde ADA Sınıfı Korvetlerde (MİLGEM) ve Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’nde (LHD) de kullanılacak.

 

DÜNYA 22.04.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here