Elon Musk yapay zekayı alt edeceği projeyi resmen duyurdu

0

Yapay zekanın insanoğlunu geride bırakarak gezegenimize hakim olacağı iddiasını daha önce farklı platformlarda defalarca dile getiren Elon Musk, bu pesimist geleceğe çözüm bulmak için düğmeye bastı.

Tesla ile elektrikli otomobil üreten, SpaceX ile uzay seyahatlerin seyrini değiştirmeye çalışan ve Hyperloop ile toplu taşımada çığır açmayı planlayan Elon Musk uzun süredir dile getirdiği gelecekte karşılaşacağımız yapay zekanın insanoğluna hükmetmesini engellemek için kolları sıvadı.

Teknolojik ilerlemenin bir sonucu olarak yapay zekanın insanoğluna hükmedeceği kehanetini defalarca farklı platformlarda dile getiren Musk, bunun çözümünün insanların da yapay zeka gibi bir beyin yapısına sahip olmasından geçtiğini daha önce defalarca dile getirlmişti.

Geçtiğimiz dönemde yapay zeka araştırmaları için’ Open AI’ isimli bir merkez kuran Musk, şimdi de insanların yapay zeka gibi bir beyin yapısına sahip olmasını mümkün kılmak adına ‘Neuralink’ isimli şirket kurarak araştırmalarına start verdi.

Daha önce ABD basınında yer alan iddiaları doğrulayan Musk’ın bu projesinin nihai amacı insanların doğrudan beyinlerindeki yapay sinir ağları ile bilgisayar ve diğer elektronik cihazları yönlendirebilecek bir teknoloji geliştirmek.

Musk’ın iddiasına göre, şirket 4 yıl içinde hedefe ulaşmak için yoğun bir mesai harcıyor.

Yine Musk’ın konu ile ilgili açıklamasına bakılırsa bu teknoloji hayatımıza girdiğinde beyin hasarları, lezyona da daha kolay çözümler bulunacak.

Musk’ın en ilgi çeken iddiası ise bu teknolojinin bilim kurgu filmlerini aratmayacak telepatinin de önünü açacağı iddiası.

Musk geçtiğimiz aylarda Dubai’de yaptığı bir konuşmada biyolojik zeka ile yapay zekanın birbirine yaklaştığı günleri yakın gelecekte göreceğimiz iddiasında bulunmuştu.

 

NTV 21.04.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here