Sancar’ın STEM projesi 2017’de de devam ediyor

0

Nobel Ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın desteğiyle geçen yıl başlayan ‘Girls in STEM Kampları Projesi’ 2017’de de devam ediyor. İTÜ’de düzenlenen tanıtım toplantısına ABD’den video konferansla bağlanan projenin koordinatörü Gökhan Çoşkun, bu yıl projeye 700 Türk ve 200 Suriyeli kız öğrencinin katılacağını söyledi.

 

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın desteklediği ‘Girls in STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Kampları Projesi’ne  2016’da Türkiye’nin 7 farklı bölgesinde 900 kız öğrenci katıldı. Kızların eğitime aktif katılımlarının önünü açmayı; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında farkındalık edinmesini amaçlayan proje ile Türkiye’nin yedi farklı şehrinden kız öğrenciler farklı ülkelerden yaşıtlarıyla buluşma şansı yakaladı. Bu yıl da proje ‘yedi bölge, yedi şehir’ konseptiyle Ankara, Trabzon, Kars, Hatay, Gaziantep, İstanbul ve İzmir’de yapılacak. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) düzenlenen tanıtım toplantısına ABD’den video konferansla katılan projenin koordinatörü Gökhan Çoşkun, “2016’da Prof. Dr. Aziz Sancar’ın desteğiyle başta öğrenciler olmak üzere ailelerin de dikkatini çekmeyi başardık. Türkiye’de kız çocuklarının STEM alanlarına karşı ilgilerinin ve bu alanda kariyer fırsatlarının daha da artmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

BU PROJE BENİ ÇOK HEYECANLANDIRIYOR

Toplantıya bir mesaj gönderen Prof. Dr. Aziz Sancar’ın kızı Rose Lorraine Peifer ise bu yılda projenin kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Peifer, “Bu proje sayesinde kızların kendilerine STEM alanlarında güvenleri artıyor. İş dünyasında STEM ile ilgili meslek gruplarında yer almak adına daha cesaretli oluyorlar. Ayrıca öğrenciler gidecekleri ülkelerde kültürel açıdan kendilerini geliştirme fırsatı da bulabiliyor” dedi.

2017 proje kapsamında  Ankara, Trabzon, Kars, Hatay, Gaziantep, İzmir ve İstanbul’dan seçilecek 70 öğrenci TÜBİTAK STEM Yaz Okulu’na,14 öğrenci Silikon Vadisi STEM yaz okuluna, 14 öğrenci Pekin STEM Yaz Okulu’na gitme hakkı elde edecek. Bunlar illerde yapılacak etkinliklere katılacak 700 Türk, 200 Suriyeli kız öğrenci arasından belirlenecek.

 

HÜRRİYET  01.04.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here