Türk Telekom PİLOT’un 5. dönem başvuruları başladı

0

Türk Telekom’un girişim hızlandırma programı PİLOT, bu sene her ekibe 75 bin TL nakit destek vereceği yeni dönem başvurularını almaya başladı.

Teknoloji girişimlerini desteklemek ve girişimlerle iş birliği yaparak müşterilerine yenilikçi ürün ve hizmetler sunmayı hedefleyen Türk Telekom, bu sene PİLOT’u 5. kez düzenliyor. Eğitim, sağlık, yapay zeka, sanal gerçeklik, nesnelerin interneti, siber güvenlik ve iş çözümleri alanlarındaki girişimcilere öncelik verecek program bu sene seçilen her girişime 75 bin TL destek vermeyi taahhüt ediyor. Elbette bu girişimler Türk Telekom’un iş ortağı olma şansını da elde ediyor.

Nakit desteği ve iş ortaklığının yanında programa seçilen ekipler Türk Telekom’dan ofis alanı (İstanbul’da), teknoloji altyapısı, mobil iletişim paketi ve hem program boyunca hem de sonrasında çeşitli mecralarda tanıtım desteği kazanıyor.

PİLOT önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da girişimleri iş birliği potansiyeli, fikrin yenilikçiliği ve uygulanabilirliği, hedeflenen pazarın büyüklüğü ve büyüme potansiyeli, iş modelinin tutarlılığı ve ekibin yetkinliği kriterlerine göre değerlendirecek ve 12 haftalık girişim hızlandırma kampına alacak. Bu kampta ekosistemin önde gelen girişimcileri ve yatırımcılarından oluşan mentorlar da girişimcilere destek olacak.

Özellikle altını çizmem gerekirse PİLOT programı sonunda ekiplerden, doğrulanmış bir iş modelini esas alan “Ana Fonksiyonlara Sahip Ürün” (MVP) ortaya çıkarmaları bekleniyor ve geliştirilen bu ürünler Sunum Günü (Demo Day) etkinliğinde yatırımcılara tanıtılıyor.

PİLOT’un önceki girişimleri neler yaptı?

Aldığımız bilgilere PİLOT’tan bugüne kadar 35 girişim mezun olmuş ve bu girişimlere toplamda 1,2 milyon TL nakit desteği sağlanmış. Mezun olan 35 girişimden 21’i şirketlerini kurarken, 2016 yılında toplam 5,74 milyon TL ciro elde etmişler. PİLOT girişimlerinde çalışanların sayısı ise 141’e ulaşmış.

PİLOT’un 4. dönem mezunları:

Aşağıda Türk Telekom PİLOT’un 4. dönem mezunları hakkında kısa bilgiler bulabilir, dilerseniz geçen seneki röportajlarımıza ve sunum günü videosuna göz atabilirsiniz.

Datapare: E-ticaret firmaları için büyük veri analitiği platformu Datapare, e-ticaret firmalarının fiyat ve stok bilgilerini rakipleriyle gerçek zamanlı karşılaştırabilmelerini sağlayan büyük veri analitiği platformudur. Datapare ile firmalar, büyük veriyi işleyerek rakiplerinin aksiyonlarına göre fiyatlandırma yapabilir; stok bilgisini öğrenebilir; fiyat ve stok bilgisine göre ürünlerini farklılaştırabilir.

Ekmob: Saha ekibi yönetimi platformu Ekmob, saha ekiplerinin yönetimi için geliştirilen bulut tabanlı bir platformdur. Firmalar; Ekmob ile sipariş ve tahsilat süreçlerini yönetebilir; görev ve takvim ataması, rota ve günlük iş planı takibi ve ekip içi mesajlaşmalarını yapabilir; raporlarını, formlarını ve anketlerini hazırlayabilir; fotoğraf ve toplantı notlarını paylaşabilirler.

Jetract: Satın alma ve sözleşme yönetimi çözümü Jetract, büyük ölçekli firmalar için bulut tabanlı satın alma ve sözleşme yönetimi çözümüdür. Tüm mobil cihazlarla uyumlu çalışan Jetract, firmaların e-ihale, e-teklif, sözleşme ve tedarikçi yönetimi süreçlerini yönetebilmelerini ve raporlayabilmelerini sağlar.

Mentalup: Çocuklar için beyin egzersizi uygulaması MentalUP; çocukların hafıza, dikkat, odaklanma, görsel zeka ve sözel zeka gibi zihinsel becerilerini geliştirip potansiyellerini keşfetmesine yardımcı olmak için tasarlanmış bilimsel beyin egzersizi uygulamasıdır. Çocukların yaşına ve potansiyeline uygun egzersizleri otomatik olarak belirleyen altyapısı sayesinde MentalUP ile çocuklar potansiyelini keşfederken; ebeveyn ve öğretmenler detaylı performans raporları sayesinde MentalUP üzerinden çocuğun gelişimini kolayca takip edebilir.

Mihmandar: Kapalı mekanlar için mikro-lokasyon çözümü Mihmandar, kapalı mekanlarda kullanıcılara navigasyon ve mekansal bilgilendirme sağlayan mikro-lokasyon çözümüdür. İnteraktif haritaların standartlaştırılarak mobil, web ve kiosk gibi farklı cihazlara uyumlu bir altyapı ile sunulduğu Mihmandar ile kullanıcılar, farklı kanallardan mekan içinde navigasyon ve etkileşim imkanına sahip olur.

Teleporter: Etkinlik deneyimleme için sanal gerçeklik (VR) platformu Teleporter, müzik ve spor etkinliklerini gerçek zamanlı olarak deneyimlemeyi sağlayan bir sana gerçeklik (VR) platformudur. Geliştirdiği bulut tabanlı B2B platformu ve ekstra donanım gerektirmeyen kamera entegrasyonu sayesinde etkinlik yayıncıları etkinliklerini canlı olarak yayınlayabilir; kullanıcılar ise etkinlikleri gerçek zamanlı deneyimleyerek diğer kullanıcılarla etkinlik ortamında etkileşime geçebilir.

WEBRAZZİ 15.03.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here