‘Teknoloji insanlığı yok edecek’ dedi, çözümünü söyledi!

0

Dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking, insanlığın saldırganlığını dizginlememesi durumunda teknolojinin insanlığı yok edebileceğini söyledi

 

Ünlü fizikçi Stephen Hawking insanlığın gidişatından kaygı duyduğunu belirtti ve sıra dışı bir açıklama yaptı. Hawking’e göre insanın saldırganlık içgüdüsünün teknoloji nedeniyle bir yıkıma dönüşebilmesi söz konusu ve tehlikeyi bertaraf etmek için bir ‘dünya hükümeti’nin kurulmalı!

Stephen Hawking, sıra dışı bir açıklamayla yine gündemin tepesine oturdu. Ünlü fizikçi Stephen Hawking, insan ırkının sonunu getirebilecek teknolojinin kontrol altına alınması gerektiği uyarısında bulundu. Daha önceden yapay zekanın tehlikeleri hakkında konuşan Hawking, tehditlerin erken tespit edilebilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. 

Mail.ru sitesinin sahiplerinden Rus işadamı Yuriy Milner ve ünlü bilim adamı Stephen Hawking, önümüzdeki 20 yılda Güneş sistemine en yakın yıldız sistemi olan Alfa Centauri’ye robot fırlatmayı öngören Starshot projesi için bir araya geldi.

The Times gazetesine konuşan Hawking, medeniyetin başlangıcından beri saldırganlığın hayatta kalmak için işlevli olduğunu vurguladı ve ekledi: “Darwinci evrim gereği, bu bizim genlerimizle ilişkili. Ancak şimdi, bu saldırganlığın nükleer ya da biyolojik savaş yoluyla bizi yok etmesi mümkün. Mantığımız ve aklımız yoluyla, bu içgüdümüzü kontrol etmemiz gerekiyor.”

‘TİRANLIĞA DÖNÜŞEBİLİR’

Bu hedef doğrultusunda ‘bir tür dünya hükümeti’ kurulmasını öneren Hawking, bunun da başka sorunlar ortaya çıkarabileceğini ve bir tiranlığa dönüşebileceğini ekledi.

“Tüm bunlar kulağa ‘felaket haberi vermek’ gibi gelse de, ben iyimserim” diyen Hawking, insan ırkının dirilerek bu zorlukları alt edeceğini düşündüğünü söyledi.

 

HÜRRİYET 10.03.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here