TAKEV TÜBİTAK birincileri ABD bilim fuarında

0

İzmir’deki TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi’nin geçen yıl TÜBİTAK Türkiye birinciliği elde eden kimya projesi, bu yıl ABD’de yapılacak INTEL ISEF Bilim Fuarı’ndan davet aldı. 
TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı, TÜBİTAK Türkiye birincisi proje, ABD de yapılan ve dünyanın en prestijli bilim fuarı olan INTEL ISEF’den davet aldı. Öğrencilerden Dilge Kocabaş ve Dilara Örtel, mayıs ayında tüm dünyadan fuara katılan binlerce başarılı proje ile yarışarak Türkiye’yi temsil edecek.

“Yasadışı Madde Tayin Eden Biyodedektifler: Apta-Lipozomlar” konulu kimya projesi ile hem yasadışı maddelerle ilgili nitelikli bir bilimsel çalışma ortaya koyan hem de yasadışı madde kullanımı konusunda farkındalık yaratıp dikkat çekmeye hedefleyen öğrencilerin projesi geçen yıl 47. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye birinciliği elde etmişti. TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Dilge Kocabaş ve Dilara Alev Örtel, bu yıl aynı proje ile TÜBİTAK tarafından ABD’de ülkemizi temsil etmeye aday gösterildi ve ABD Bilim Fuarı’ndan davet aldı. TAKEV’li gençler 14-19 Mayıs 2017 tarihleri arasında ABD’de California’da düzenlenecek olan dünyanın en büyük ve prestijli proje yarışması olan Intel-ISEF Mühendislik Fuarı’na katılacak.

HÜRRİYET 10.03.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here