Silikon Vadisi’nin yeni yolcuları için başvuru dönemi başladı!

0

ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından organize edilen, Türkiye’nin öncü hızlandırma programı Yeni Fikirler Yeni İşler’in (YFYİ) 2017 yılı başvuru dönemi başladı. YFYİ başvuruları 20 Mart’a kadar devam edecek.

ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından bu sene 13.’sü düzenlenen “Yeni Fikirler Yeni İşler”in, 2017 yılı için başvuru dönemi başladı. 13 yıldır Türkiye’nin birçok yerindeki girişimcilere iş fikirlerini gerçekleştirme imkanı sunan “Yeni Fikirler Yeni İşler” hızlandırma programı, hem henüz fikir aşamasındaki girişimcilere hem de henüz yolun başında olan şirketlere iş fikirlerini geliştirmeleri için destek oluyor. YFYİ’ye başvurmak isteyen girişimcilerin 20 Mart 2017, saat 24.00’e kadar http://yfyi.odtuteknokent.com.tr/ adresini ziyaret ederek başvuru formunu doldurmaları gerekiyor.

Girşimcilere Silikon Vadisi’nde Ofis Fırsatı

YFYİ’nin başvuru aşamasından sonra başarılı bulununan girişimler, Türkiye’de gerçekleşecek ön-hızlandırma ve eğitimler ile yedi haftalık Amerika kampına hazırlanıyor. Bu yedi haftalık süreci başarıyla tamamlayan girişimler Silikon Vadisi ekosisteminde yoğun eğitim, mentorluk ve network faaliyetleri gerçekleştirerek ABD piyasasına girişlerini hızlandırıyor.

 YFYİ’de her sene olduğu gibi fikir aşamasındaki girişimlere “TÜBİTAK BİGG Teknogirişim Sermaye Desteği” ile T-BIGG programı kapsamında 150.000TL teşvik fırsatı sunulurken, YFYİ’den başarıyla mezun olan girişimler de ODTÜ TEKNOKENT Kuluçka Merkezi’nde ve ODTÜ TEKNOKENT’in San Francisco Merkezi T-JUMP’ta bir yıl ücretsiz ofis sahibi olma şansını elde ediyor.

 YFYİ bugüne kadar 2 milyon dolar çekirdek sermaye desteği sağladı.

13 yılda 6500 teknoloji temelli iş fikrinin değerlendirildiği YFYİ’de, bugüne kadar başarılı olan iş fikirlerine toplamda 2 milyon dolar çekirdek sermayesi verildi. 110’dan fazla patent başvurusu yapılan, doğrudan ve dolaylı olarak 200’den fazla teknoloji tabanlı şirketin kurulmasına ve 750’den fazla kişiye istihdam yaratılmasına destek olan YFYİ’de, birçok teknoloji temelli şirketin kurulmasına destek olundu ve yurt dışından destek almaları sağlandı. 

HÜRRİYET 09.03.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here