Boston Dynamics, sıçrayabilen Robot Handle’ı tanıttı!

0

Robot Handle, Boston Dynamics‘in kurucusu Marc Raibert tarafından ekranlardaki yerini almaya başladı. Handle, 2 metre boyu ve tek şarjı ile 24 km yol yapabilme özellikleriyle ilgi çekti.

 

Robot Handle, Boston Dynamics’daki robot geliştiriciler tarafından üretildi. İki ayak üzerinde durabilen ve birçok beceriye sahip olan Handle, ihtiyaç anında dört ayaklı bir şekilde tasarlandı.

Son derece dengeli ve robotik kolları sayesinde, duvarın üzerinden atlamak gibi zorlu eylemleri de başarabilen Handle, çok ağır yükler taşırken bile dengesini kaybetmiyor. Fabrika ortamlarına uyum sağlayabilen Handle robot olmanın ötesine geçiyor.

Robot Handle, 4km/s hızlara ulaşabildiği gibi 1.2 metre dikey olarak zıplayabiliyor. 2 metre uzunluğunda olan Handle, tek şarj ile 24 km yol katedebiliyor. Düşük maliyetli, ağır yük kaldırma robotu olarak tasarlanan Handle, yeni görüntüleriyle ortaya çıktı.

Geçtiğimiz ay Handle robot özelliklerinden bahseden Boston Dynamics‘in kurucusu Marc Raibert , bugün yeni bir video yükleyerek robotun tüm yeteneklerini gözler önüne serdi.

 

 

HABERTÜRK  28.02.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here